Barcelona

Terribas anuncia que TV3 haurà de renunciar a la Lliga i reduir la producció

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio han defensat el paper dels mitjans públics. Mònica Terribas, directora de TV3, ha assegurat que l'anunci del govern, que retalla un 13% l'aportació a la CCMA de cara a l'any que ve, no permetrà mantenir l'oferta de futbol en obert i en català a la televisió pública i afectarà els ingressos per publicitat. Mònica Terribas, directora de TV3, ha afegit, des del Parlament, que la retallada de pressupost afectarà altres camps: "Haurem de reduir producció i haurem de veure com ho afrontem."

RedaccióActualitzat
"És evident que el model que s'ha anunciat avui no es correspon amb el model de televisió que portem gestionant durant els últims tres anys i mig i caldrà veure quines conseqüències tindrà tot això", ha dit, també, la directora de TVC, qui ha recordat que en tres anys l'aportació de la Generalitat a la Corporació s'haurà reduït en 90 milions d'euros.

"Mai des de TV3 ni Catalunya Ràdio s'ha girat l'esquena a la situació actual", ha defensat Terribas en referència a la situació econòmica. La directora ha afegit que "els mitjans públics eren els primers que s'havien de posar el cinturó i ho hem fet", i ha explicat que s'ha fet per dues vies: la comercial i injecció pública . Malgrat tot, Terribas ha matisat que "no hem tret pancartes al carrer ni n'hem fet bandera perquè no tocava".

L'anunci de Terribas arriba poc després que el portaveu del govern, Francesc Homs, ha comunicat a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) celebrada al Parlament una nova retallada del pressupost destinat a la CCMA, una retallada del 13% que suposarà passar de sis a quatre canals.

Tot i això, Terribas ha considerat una "bona notícia" un dels anuncis que Homs ha fet durant la seva compareixença: la intenció del govern d'aprovar un nou contracte programa abans del febrer.

Enric Marín: "Una caiguda tan abrupta d'ingressos qüestiona el model"

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Enric Marín, ha ressaltat les dificultats que haurà d'afrontar l'ens per oferir productes de la qualitat actual i tirar el carro del sector audiovisual del país i ha anat més enllà: "Tinc l'obligació de dir-los que una caiguda tan abrupta d'ingressos qüestiona el model. Si no els ho digués no seria honest. No els puc enganyar, he de dir el que penso". Segons Marín, l'afectació del model serà "invetable perquè afecta la pantalla de manera inevitable".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut