Madrid

La prima de risc d'Espanya supera els 430 punts, rècord des de la creació de l'euro

La prima de risc espanyola ha superat aquest dilluns els 430 punts bàsics, el seu nivell més alt des que es va crear l'euro. Ha arribat, concretament, als 433,8 punts, tot i que ha tancat als 432, bastant per sobre dels 394 amb què ha començat la sessió. El motiu és que els interessos del deute espanyol a deu anys s'han disparat fins a superar el 6%, un percentatge molt superior al del bo alemany, inferior a l'1,8%. Segons els analistes, els mercats actuen així per la incertesa respecte de la política econòmica que adoptarà el govern espanyol que surti de les eleccions de diumenge que ve.

Actualitzat
En el cas d'Espanya, la prima de risc -la rendibilitat addicional que els inversors exigeixen per comprar deute de països on el pagament del deute es considera més arriscat- ha registrat una escalada en l'últim any. A principis d'agost va superar els 400 punts, tot i que encara queda lluny dels més de 570 a què va arribar Itàlia, ja amb l'anunci de dimissió de Silvio Berlusconi a sobre la taula. Queden lluny els 234 punts que va registrar ara fa gairebé un any.

La prima de risc d'Itàlia ha tancat als 492 punts, mentre que la de Grècia ha superat els 2.660 i França no arribava als 165. Bèlgica i Àustria també han registrat rècords històrics, amb 281 i 163 punts, respectivament.

També ha batut un rècord la subhasta dels bons a cinc anys del Tresor italià, en una jornada borsària marcada pels números vermells generalitzats a Europa.

L'Ibex-35 ha tancat amb un retrocés del 2,15%, que l'ha situat als 8.372,2 punts. El sector bancari ha registrat pèrdues d'entre el 3,2% del BBVA i el 2,31% de Bankinter. Els descensos principals, però, han estat per a Indra i ACS, amb un 4,3 i un 3,3%, respectivament.

Les borses de París i Frankfurt també han baixat, però menys. El CAC francès ha reculat un 1,2% i el Dax alemany, un 1%. Londres ha retrocedit un 0,3%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut