Estats Units

El governador de Texas, incapaç d'anomenar en un debat els tres organismes que eliminaria si fos president

La campanya per la candidatura republicana a les presidencials nord-americanes del governador de Texas, Rick Perry, s'ha vist seriosament compromesa per la seva actuació en el debat televisat celebrat en les últimes hores. Perry, que durant algunes setmanes havia arribat a ser favorit a les enquestes, s'ha quedat completament en blanc quan volia enumerar els tres organismes que eliminaria si fos president.

Actualitzat
Els aspirants republicans a les presidencials nord-americanes estan d'acord que la crisi del deute europeu l'ha de resoldre la Unió Europea. Després de coincidir en el fet que si Amèrica no redueix el seu dèficit pot acabar com Itàlia o Grècia, el debat avui organitzat per un canal de televisió econòmic ha viscut un lapsus impropi d'un aspirant a la presidència dels Estats Units.

Un dels "a priori" favorits, el governador de Texas ha estat incapaç de nomenar els tres ministeris que tancaria per estalviar. Una relliscada que li pot suposar un revés definitiu en la cursa cap a la Casa Blanca.

En el moment de la seva intervenció, Rick Perry ha mantingut el següent diàleg:
Perry: Hi ha tres grans organismes del govern que eliminaré: el de Comerç, el d'Educació i, quin era el tercer, a veure...
-N'hi ha cinc.
Perry: D'acord, 5. A veure, Comerç, Educació i el mmm,
-L'EPA?
Perry: l'EPA. Ja està. No.
-De veritat que és l'EPA, el tercer organisme de què parlava, o no?
Perry: -No, estem parlant d'organismes del govern. L'EPA necessita ser reformat, sense cap mena de dubte.
-Però no em pot dir el nom del tercer?
Perry: El tercer organisme del govern que eliminaria juntament amb el d'Educació, el de... Comerç i, a veure... No puc. El tercer no l'hi puc dir, ho sento. Uups.

El moment ha provocat riures però també incomoditat entre el públic, però el candidat no se n'ha sabut sortir.

Aquest lapsus enforteix encara més les opcions del governador de Massachusetts, Mitt Romney, que ha tornat a guanyar el debat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut