Barcelona

El jutge del "cas Palma Arena" afirma que Urdangarin es va apropiar de fons públics

El gendre del rei Joan Carles, Iñaki Urdangarin, està, cada vegada més, sota sospita de la justícia. El jutge que investiga el "cas Palma Arena" de corrupció a les illes Balears afirma que el duc de Palma s'hauria apropiat, presumptament, de fons públics. Així ho publiquen diversos diaris, que han tingut accés a la interlocutòria del jutge. Segons aquest document, Urdangarin i el seu soci, Diego Torres, haurien creat suposadament un entramat d'empreses a través del qual desviaven diners que l'Institut Nóos rebia del govern balear.

Actualitzat
El jutge considera que els diners desviats per Urdangarin i Torres procedien dels 2,3 milions d'euros que, entre el 2005 i el 2006, el llavors president de les illes Balears, el popular Jaume Matas, va entregar a la fundació. Segons el magistrat, José Castro Aragón, l'Institut Nóos va establir uns preus desproporcionats pels serveis que prestava al govern de les Illes. Després de rebre els diners va simular una contractació fictícia a les empreses de l'entramat.

El Govern Balear va firmar dos convenis i, segons la investigació, es va fixar un preu desproporcionat. El jutge considera que tot plegat era una estratègia per donar una aparença de legalitat al transvasament de fons públics a l'Institut Nóos. Castro manté imputats el fundador de l'entitat dedicada al mecenatge, Diego Torres; el director general d'Esports en l'última legislatura del PP, José Luis "Pepote" Ballester, i l'exgerent de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Raimundo Alabern.

La policia ha registrat la seu de Nóos a Barcelona buscant possibles proves del presumpte desviament de fons públics.

Ara per ara, la Casa del Rei s'ha limitat a aclarir que respecta la investigació judicial.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut