Aeroport de Reus
Aeroport de Reus
Reus

Ryanair enlaira l'últim avió des de Reus i deixa l'aeroport sense vols

Ryanair ha deixat d'operar a l'aeroport de Reus aquest diumenge després de no haver arribat a bon port les negociacions amb la Generalitat per continuar en les instal·lacions del Baix Camp. Diuen que a l'abril reprendran la seva activitat en aquestes instal·lacions però, mentrestant, més d'un centenar de treballadors es quedaran sense feina a causa de la marxa de la companyia irlandesa. L'aeroport de Reus ha rebut l'últim vol de l'aerolínia irlandesa procedent de Dublín a les 19.30 hores, mentre que un avió de Ryanair s'ha enlairat cap al mateix destí, de retorn a casa es podria dir, a les 19.55.

Actualitzat
El president de Ryanair, Michael O'Leary, va ratificar al setembre aquesta decisió i la va justificar dient que en els últims tres hiverns operar a Reus ha suposat pèrdues, encara que va avançar que l'aerolínia té previst "tornar a la primavera".

Desestima restablir la base que ha operat fins aquesta tardor a l'aeroport, de manera que només considera operar com una aerolínia més, a l'espera de veure com es desenvolupen les relacions amb les institucions locals.

La marxa de la companyia aèria de les instal·lacions del Baix Camp se suma a l'abandonament que també va protagonitzar a l'aeroport de Lleida-Alguaire i a la supressió de rutes realitzada a Girona.

La posició de Ryanair ha desencadenat un estira-i-arronsa amb la Generalitat, que va intentar retenir l'aerolínia amb diverses contraofertes malgrat l'incompliment de contracte de la companyia en tots els aeroports, però finalment es va plantar per considerar que l'estratègia de Ryanair tendia al xantatge.

En concret, l'aerolínia està incomplint l'acord assolit amb l'anterior Executiu a Reus, que s'allargava fins al 2013.




Anar al contingut