Atenes

Sis diputats del partit de Papandreu en demanen la dimissió per la proposta de referèndum

L'anunci del primer ministre grec, Iorgos Papandreu, de convocar un referèndum perquè la ciutadania avali el pla de rescat europeu, que inclou la condonació de la meitat del deute grec, ha generat un terratrèmol a Grècia, sobretot entre les files del Pasok, el partit socialista de Papandreu. Sis destacats membres del Pasok han demanat per carta la dimissió de Iorgos Papandreu, segons l'agència oficial de notícies grega.

RedaccióActualitzat
Els alts dirigents de la formació al·leguen que Grècia necessita un govern legitimat políticament i un pla concret per revifar l'economia. A més, un diputat socialista ha demanat un govern d'unitat nacional, per poder salvar el rescat, com a pas previ a convocar eleccions anticipades.

I una diputada, també socialista, ha dimitit del grup parlamentari del Pasok, tot i que manté l'escó, i d'aquesta manera ha reduït la majoria socialista al Parlament: la deixa en 152 escons d'una cambra de 300, malgrat que encara guanyaria la qüestió de confiança de divendres que el mateix Papandreu va demanar.

Des de l'oposició, el líder del partit conservador Nova Democràcia també ha demanat que s'avancin les eleccions.

La tempesta política grega arriba acompanyada d'una forta incomoditat entre els líders europeus, especialment de França i Alemanya, per l'anunci de Papandreu, així com per una sacsejada als mercats borsaris, on es registren fortes baixades, i del deute, amb especial càstig per a l'italià.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut