Estats Units

Els EUA retiren la seva contribució econòmica a la Unesco per l'admissió de Palestina

Els EUA deixaran de lliurar els fons que fins ara donaven a la Unesco després que aquesta agència de l'ONU per a l'educació i la cultura ha votat a favor d'acceptar Palestina com a membre de ple dret. La portaveu del Departament d'Estat, Victòria Nuland, ha explicat que l'admissió "de Palestina com a estat a la Unesco posa en marxa restriccions legislatives existents des de fa temps que obliguen els EUA a abstenir-se de fer contribucions" a aquesta organització. L'ambaixadora de Washington a l'ONU ha qualificat la decissió de "profundament perjudicial", mentre que el portaveu de la Casa Blanca la considera "prematura" i contraproduent.

RedaccióActualitzat
L'ambaixadora dels Estats Units davant l'ONU, Susan Rice, ha qualificat a través de Twitter de "profundament perjudicial" per a la Unesco l'adhesió de Palestina com a estat membre de ple dret. "La votació d'avui per a l'accés palestí a la Unesco no és un substitut de les negociacions directes, sinó que a més és profundament perjudicial per a la Unesco".

El portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, ha dit, per la seva banda, que el reconeixement és "prematur" i no contribuirà a aconseguir el restabliment de converses directes amb Israel. En declaracions a la premsa, el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, ha dit que el vot "descalça" la meta d'una pau duradora a l'Orient Mitjà. També "ens distreu" dels esforços per aconseguir el restabliment d'unes converses directes, el mitjà per aconseguir "l'objectiu de dos estats que convisquin en pau i seguretat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut