Correa, explicant a la resta de presidents que abandonarà la sala en el parlament del Banc Mundial.
Correa ha explicat que abandonaria la sala en el parlament del Banc Mundial.
Asunción

Cimera iberoamericana marcada per les absències i la plantada de Correa al Banc Mundial

La crisi econòmica internacional ha marcat la clausura de la cimera iberoamericana, que ha tingut el president equatorià, Rafael Correa, com a protagonista. Correa ha abandonat la reunió durant la intervenció de la vicepresidenta per l'Amèrica Llatina del Banc Mundial, i ha acusat els organismes financers internacionals d'espoliar els pobles més pobres d'Amèrica.

RedaccióActualitzat
Rafael Correa ha abandonat la sala on estaven reunides les delegacions en protesta per la intervenció de la representant del Banc Mundial. Correa ha acusat la institució financera de saquejar els països llatinoamericans. També ha qualificat el Banc Mundial de xantatgista per cancel·lar un crèdit que havia concedit a l'Equador just després que ell assumís la presidència del país.

11 de 22

La Cimera Iberoamericana del Paraguai també ha estat marcada per les absències. Només la meitat dels dirigents que hi havien de participar hi ha anat. Això és 11 de 22 líders.

Sí que hi ha anat el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha assumit en la seva intervenció la responsabilitat en les dades de l'atur a Espanya, que ha definit com molt dolentes.
Anar al contingut