Lula passa el relleu a Rousseff  (Foto: Reuters)
Lula passa el relleu a Rousseff (Foto: Reuters)
Brasília

L'expresident Lula da Silva té càncer de laringe

Segons un comunicat del centre mèdic "l'expresident de la República Luiz Inácio Lula da Silva ha estat sotmès a exàmens a l'Hospital Sirià Libanès de Sao Paulo, on se li ha diagnosticat un tumor localitzat a la laringe". L'informe també especifica que d'aquí a pocs dies començarà un tractament amb quimioteràpia.

RedaccióActualitzat
Lula, que acaba de fer 66 anys, "es troba bé i haurà de fer el tractament de quimioteràpia en règim ambulatori", afegeix la nota signada pel doctor Antonio Carlos Onofre de Lira, director de l'Hospital Sirià Libanès.

En aquest mateix hospital ha estat tractada amb èxit l'actual cap d'estat del Brasil, Dilma Rousseff, d'un càncer que se li va detectar al sistema limfàtic el 2009, i també s'hi tracta el president del Paraguai, Fernando Lugo, d'una malaltia similar a la que va patir la mandatària brasilera.

L'equip mèdic de l'hospital ja es va oferir, mitjançant el govern brasiler, al president de Veneçuela, Hugo Chávez, que va optar per seguir amb metges cubans el seu tractament contra un càncer a la regió pelviana.

Lula, el líder més popular de la història política brasilera, va arribar al poder el 2003 i l'1 de gener d'enguany va lliurar la presidència a Rousseff, la seva pupil·la política i la guanyadora de les eleccions de l'octubre del 2010.

Durant els últims mesos, Lula ha dut a terme una intensa activitat i ha viatjat a desenes de països.
Anar al contingut