EUA

Els EUA detenen el líder d'una secta polígama que concertava casaments entre homes i nenes menors

La policia nord-americana ha detingut Warren Steed Jeffs, el líder d'una secta mormona que promou la poligàmia i un dels homes més buscats del país, segons ha informat l'FBI. Jeffs, de 50 anys, ha estat arrestat per una patrulla de la policia de trànsit prop de Las Vegas, a Nevada, durant una inspecció rutinària del vehicle en què viatjava.

Actualitzat
El detingut, líder de l'Església Fonamentalista de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, s'ha casat amb desenes de dones i era buscat als estats de Utah i Arizona per haver concertat presumptament matrimonis entre homes i nenes menors d'edat.

L'FBI el va incloure en la llista de les deu persones més buscades dels EUA al maig i oferia una recompensa de 78.000 dòlars per pistes que ajudessin a la seva captura, ja que ningú, a banda dels membres de la secta, havia vist Jeffs en gairebé dos anys.

Com a "profeta" i cap de l'Església Fonamentalista, Jeffs té un gran control sobre la vida dels membres del seu grup, administra els béns i propietats i és qui assigna esposes als homes.
Anar al contingut