Hillary Clinton ha arribat amb un avió de l'exèrcit nord-americà a Líbia.
La secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, ha arribat amb un avió de l'exèrcit nord-americà a Líbia. (Foto: EFE)
Líbia

Clinton arriba per sorpresa a Trípoli per estrènyer relacions

La secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, s'ha presentat a Trípoli en una visita sorpresa a la capital líbia. Clinton és la primera personalitat d'alt nivell de l'Administració nord-americana que es desplaça a Líbia des del 2008. Va ser aquell any quan Washington va voler rellançar les relacions amb un líder libi, el coronel Moammar al-Gaddafi, ara defenestrat per la comunitat internacional.

RedaccióActualitzat
En la seva visita, Clinton es reunirà amb membres del Consell Nacional de  Transició (CNT), el govern provisional, i amb representants de la societat civil. La secretària d'Estat dels Estats Units, que ha aterrat a Trípoli en un avió de l'exèrcit nord-americà, també es trobarà amb els treballadors de l'ambaixada del seu país, que s'ha reobert fa poc.

Amb el seu viatge, la secretària d'Estat vol incentivar una sèrie de programes que tenen com a objectiu fomentar una relació sòlida entre els dos països després de l'enderrocament del règim de Gaddafi.

Els Estats Units oferiran la seva ajuda per atendre els rebels que han quedat ferits durant la guerra civil, així com per localitzar i destruir l'armament perillós de l'època de Gaddafi. A més, proposarà la represa dels programes d'intercanvi d'estudiants.

Mentrestant, es mantenen combats intensos al feu gadaffista de Sirte entre les forces fidels al coronel i les tropes revoltades contra ell del consell nacional de transició. L'últim bastió gaddafista aconseguit, Bani Walid.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut