Manresa/Vic

Anglada es declara innocent del cas dels pamflets contra els magrebins i els qualifica d'"irònics"

El líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, s'ha desentès dels pamflets contra la comunitat magrebina que es van repartir a Vic al maig del 2007 i ha afirmat que és víctima d'una "cacera de bruixes". Anglada s'ha declarat innocent en el judici a Manresa per presumpte delicte de "provocació a la discriminació i a l'odi". La fiscalia ha mantingut per a ell un any i mig de presó i una multa de 4.860 euros per haver repartit fulls electorals contra els musulmans als seus militants de Vic a les eleccions municipals del 2007.

RedaccióActualitzat
Anglada, que aleshores era regidor a l'Ajuntament de Vic, hauria donat l'autorització perquè el també regidor i militant de Plataforma per Catalunya (PxC) Juan Carlos Fuentes encarregués 3.000 còpies del pamflet contra el col·lectiu magrebí i les repartís per les bústies dels militants de la localitat.

El líder del partit xenòfob ha admès que ell exerceix tot el poder a la formació, però ha afegit que no sabia res dels pamflets.

Abans de declarar, Anglada s'ha tornat a desmarcar dels pamflets, que ha qualificat d'"irònics". També ha manifestat que quan va tenir coneixement dels fullets, no hi va donar "la més petita importància". I ha afegit que, si sabés qui els va fer, "jo seria el primer a denunciar-ho".

El líder PxC ha assegurat que el pamflet se'l va trobar un militant a la seva bústia, li va agradar, el va fotocopiar i el va repartir. Unes declaracions que sostenen les de Fuentes, que, en la seva declaració, ha assegurat que havia fet fotocòpies d'un pamflet que algú li havia deixat a la bústia i que li havia fet "gràcia". L'ara regidor de PxC s'enfronta a la mateixa petició de pena que Anglada.

El pamflet imitava ser una carta escrita per un musulmà sense papers resident a Vic en què convidava altres magrebins a votar ERC, CiU, IU, CUP i PP, per haver-los "acollit gustosament", i a no fer-ho per PxC. Contenia frases com "som pobres i no podem pagar tants impostos com vosaltres, que sou infidels però afortunats per la gràcia d'Al·là".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut