Sant Sebastià

"The Guardian" publica que ETA podria anunciar aquesta setmana la seva fi definitiva

La banda terrorista ETA podria anunciar la fi definitiva de la violència aquesta mateixa setmana. Si més no, això és el que publica el diari britànic "The Guardian", coincidint amb la conferència de pau que se celebra també a Sant Sebastià.

RedaccióActualitzat
El cert és que fa dies que hi ha rumors en aquest sentit, i el fet que una bona part del col·lectiu de presos etarres hagi optat per aquesta via podria fer decidir l'actual direcció de l'organització terrorista a abandonar definitivament les armes.

En tot cas, "The Guardian" cita fonts properes a les negociacions i afirma que "alts càrrecs del govern de Zapatero" esperen una resposta imminent d'ETA després de la conferència de pau a Donòstia. L'organització terrorista ja va declarar al setembre del 2010 un alto el foc "permanent" i el diari britànic especula que el proper pas podria ser aquest anunci definitiu de la fi de la violència.

La cimera, amb les absències dels governs espanyol i basc, comença a les dues del migdia amb la presència de sis destacades personalitats internacionals, encapçalades per l'exsecretari general de l'ONU Kofi Annan.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut