Un grup de manifestants del 15-O ocupa un bloc d'habitatges de Nou Barris. (Foto: ACN)
Un grup de manifestants del 15-O ocupa un bloc d'habitatges de Nou Barris. (Foto: ACN)
Barcelona

El propietari del bloc de pisos del carrer d'Almagro de Barcelona denuncia l'ocupació

El propietari del bloc de pisos del carrer d'Almagro de Barcelona, ocupat aquest dissabte a la nit per un grup de manifestants, ha presentat una denúncia pels fets al jutjat. Es tracta d'una construcció nova, on encara no hi viu ningú i propietat d'un particular, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament de Barcelona. Segons els ocupants, l'edifici fa set anys que està buit i està pendent de passar a mans d'un banc. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquest diumenge al matí des de l'Aplec de Sardanes del Parc de la Guineueta que aquesta ocupació és "il·legal", tot i que ha admès que l'administració "ha d'actuar" i "estar atenta" quan es produeixen casos com aquests.

ACNActualitzat
Segons Trias, en casos extrems l'Ajuntament de Barcelona actua a través dels serveis socials i de les entitats del Tercer Sector. En el cas d'aquest dissabte, l'alcalde ha assegurat que "l'ocupació d'una propietat privada és denunciable".

Respecte a la manifestació del 15-O d'aquest dissabte pels carrers de Barcelona, ha mostrat el seu respecte per la marxa i ha afirmat que existeix "llibertat per manifestar-se i és una expressió del que està passant". En aquest sentit, ha reconegut la gravetat de la situació provocada per la crisi i ha assegurat que l'administració "ha d'escoltar els ciutadans".

Segons els manifestants, l'edifici ocupat, situat al carrer d'Almagro de Barcelona, està buit des de fa set anys i està pendent de passar a mans d'un banc. Els indignats hi han passat tota la nit i van expressar la seva intenció de quedar-s'hi almenys fins aquest diumenge. L'ocupació va començar ahir al vespre, quan els activistes van entrar per la força al voltant cap a les nou del vespre al bloc, format per 12 habitatges i un local als baixos. Segons els manifestants, consideren "una perversió del sistema que hi hagi pisos buits mentre els bancs continuen desallotjant gent".
Anar al contingut