Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Masquefa. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Masquefa. (Foto: ACN)
Masquefa

L'Ajuntament de Masquefa es presentarà com a acusació pública contra el regidor que va atropellar dos veïns

L'Ajuntament de Masquefa ha decidit personar-se com a acusació particular contra el regidor del partit independent Força Masquefa, Juan José García Mora, que va atropellar amb el seu cotxe i després va agredir dos joves que havien retirat una bandera espanyola que ell mateix havia col·locat en una barana davant del consistori. En declaracions a Catalunya Ràdio i TV3, l'alcalde Xavier Boquete ha explicat que García Mora ja havia protagonitzat altres incidents durant diversos plens municipals.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Masquefa es presentarà com a acusació pública contra el regidor del grup Força Masquefa. L'alcalde del municipi ha dit, en declaracions a Catalunya Ràdio i TV3, que malgrat que el regidor ja havia protagonitzat diversos incidents als plens municipals ningú podia preveure que aquest diumenge actués com ho va fer.

La resta de membres de l'Ajuntament, de tots els colors polítics, han subscrit una declaració institucional de reprovació a García, exregidor del PP, i ja han anunciat que prendran mesures per inhabilitar-lo com a regidor.

Un regidor amb diversos episodis conflictius a l'esquena


García es va presentar com a cap de llista del PP per última vegada en els comicis de l'any 2007 i, en els de l'any 2011, el PP va decidir no renovar-lo. Tot i que no han volgut precisar el motiu concret que va portar a aquesta decisió, des del PP han admès que va ser per la trajectòria d'episodis conflictius que arrossega el regidor. Segons fonts del PP, va ser llavors quan García va decidir crear el partit Força Masquefa, amb el qual es va presentar a les eleccions passades com a cap de llista.

El cas és que l'any 2006 García va desfermar una polèmica quan va repartir un document que convidava a rebutjar el projecte d'Estatut que llavors s'estava debatent perquè, segons ell, afavoria "gossos, golfos, lladres, borratxos, drogoaddictes i gent a la qual es pot anomenar 'gentussa'". A conseqüència del text, el llavors president d'ICV, Joan Saura, va demanar al president del PP català, Josep Piqué, que prengués mesures davant els "insults" i "difamacions" de García.

El manifest que va difondre el PP de Masquefa afirmava que el nou Estatut afavoria que "quan una persona treballadora comet una infracció de trànsit ha de pagar per força mentre que quan un lladre roba un cotxe no se li pot dir res perquè seria un marginat de la societat". Saura ja va proposar llavors a Piqué que expulsés els autors del pamflet.

Atropellament per haver tret una bandera
espanyola

García Mora va atropellar l'exregidor d'Urbanisme d'Independents per Masquefa (IPM) Xavier Manuel i el veí de la localitat Jordi Isard quan van retirar la bandera espanyola que una estona abans havia penjat en una barana de la façana de l'Ajuntament sense permís (segons asseguren fonts municipals).

Com a conseqüència de l'atropellament, Isard va ser traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell amb fractures obertes a la tíbia i el peroné esquerre. Segons l'hospital, el noi, que es troba pendent d'estabilització, haurà de ser intervingut quirúrgicament aquest dijous. La gravetat d'aquestes ferides s'explica perquè García Mora no només va atropellar les víctimes sinó que va sortir del cotxe i va intentar colpejar-les amb el pal de la bandera. Per tot plegat, a García Mora se li podria imputar un delicte d'intent d'homicidi.

Ja aquest mateix dimecres l'Ajuntament de Masquefa va convocar un ple extraordinari per condemnar els fets i demanar la inhabilitació del regidor de Força Masquefa. En un comunicat, l'alcalde, Xavier Boquete, manifestava que "els lamentables fets no poden atribuir-se a cap guerra de banderes ni ideologies, sinó simplement a la incomprensible i salvatge actitud d'un regidor que de cap de les maneres pot representar dignament la vila de Masquefa".
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut