Els Mossos s'emporten un dels indignats detinguts a la Ciutat de la Justícia, dijous passat. (Foto: ACN)
Els Mossos s'emporten un dels indignats detinguts a la Ciutat de la Justícia. (Foto: ACN)
Madrid

El CGPJ s'afegeix a les crítiques per l'actuació dels Mossos a la Ciutat de la Justícia

El Consell General del Poder Judicial també condemna l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant la detenció de sis dels indignats relacionats amb el bloqueig del Parlament el mes de juny passat. La Comissió Permanent d'aquesta alta instància judicial ha decidit donar suport a la condemna que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya feia tot just aquest dilluns.

Actualitzat
La sala de govern del TSJC va qualificar l'actuació de la policia catalana de "desproporcionada" i de "menyspreu dels drets de les persones i del respecte que mereixen els tribunals de justícia". També parlava de "clar abús en l'exercici de la força" i recordava que, segons els articles 547 i 564 de la llei d'enjudiciament criminal, els comandaments han de tenir autorització de la jutge degana de Barcelona per entrar en un edifici judicial.

Des de dilluns passat, els Mossos d'Esquadra han detingut 16 persones relacionades amb els aldarulls pel bloqueig del Parlament el 15 de juny, les sis darreres a la Ciutat de la Justícia, emmarcades en la investigació que fa l'Audiència Nacional, que ha imputat 22 persones per la seva presumpta implicació en els fets.

Justament aquest mateix dimarts, disset d'aquests detinguts han declarat davant del jutge i han quedat en llibertat amb càrrecs, després es dictaminés la mateixa mesura per als tres primers que van comparèixer davant del magistrat, la setmana passada.

Els advocats se sumen a les crítiques


Justament en relació amb els fets de la Ciutat de la Justícia, la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona i l'Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans han demanat responsabilitats. Les dues organitzacions rebutgen l'actuació dels Mossos d'Esquadra el 6 d'octubre, que qualifiquen de desproporcionada i injustificada.

Els advocats reclamen al Departament d'Interior que obri una investigació sobre els fets, que identifiqui el comandament responsable de l'operació i que es depurin les responsabilitats que se'n derivin.
Anar al contingut