Els Mossos s'emporten un dels indignats detinguts a la Ciutat de la Justícia, dijous passat. (Foto: ACN)
Els Mossos s'emporten un dels indignats detinguts a la Ciutat de la Justícia. (Foto: ACN)
Barcelona

El TSJC veu "desproporcionades" les detencions a la Ciutat de la Justícia i demana responsabilitats

La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat aquest dilluns la decisió dels comandaments dels Mossos d'Esquadra d'irrompre a la Ciutat de la Justícia dijous passat per detenir sis "indignats" relacionats amb el bloqueig del Parlament el 15 de juny. El TSJC ha qualificat l'actuació de "manifestament desproporcionada" i ha demanat que es depurin responsabilitats.

RedaccióActualitzat
La sala considera que l'operatiu de la policia catalana va constituir un "clar abús en l'exercici de la força" i recorda que, segons els articles 547 i 564 de la llei d'enjudiciament criminal, els comandaments han de tenir autorització de la jutge degana de Barcelona per entrar en un edifici judicial.

Per al TSJC la detenció va ser "absolutament innecessària", ja que els sis detinguts s'havien posat a disposició del jutjat de guàrdia voluntàriament i esperaven la decisió judicial sobre la seva situació. "El comportament dels comandaments policials responsables d'aquesta inqualificable operació només pot entendre's des del més absolut menyspreu als drets individuals dels ciutadans i el respecte que mereixen els tribunals de justícia com a garants d'aquests drets", diu el text del tribunal.

Des de dilluns passat, els Mossos d'Esquadra han detingut 16 persones relacionades amb els aldarulls pel bloqueig del Parlament el 15 de juny, les sis darreres a la Ciutat de la Justícia, emmarcades en la investigació que fa l'Audiència Nacional, que ha imputat 22 persones per la seva presumpta implicació en els fets.

Crítiques de Jutges per la Democràcia

L'associació Jutges per la Democràcia també ha mostrat el seu "absolut rebuig" per la manera com s'ha produït la intervenció dels Mossos perquè els joves s'havien posat a disposició del jutge de guàrdia i se'ls va detenir quan n'esperaven una resposta.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut