Barcelona

Les farmàcies no aconsegueixen crèdit per subsistir als endarreriments del govern

Els col·legis farmacèutics no han aconseguit un crèdit per poder assumir el pagament amb retard d'un mes de la Generalitat dels medicaments de la Seguretat Social. Això deixa el col·lectiu en una situació preocupant de cara a demà, que és quan estava previst l'abonament ordinari. El problema per trobar el finançament és la manca de confiança de les entitats bancàries arran de la situació global al país.

Actualitzat
Almenys així ho ha assegurat la responsable de les oficines de farmàcies del col·legi del sector de Barcelona, Montse Boadas, en declaracions a Catalunya Ràdio.

"Hi ha companys que temen que no els distribueixin més medicaments. Els seus distribuïdors els han dit que o paguen o no hi ha servei. I això pot arribar a ser un problema molt greu a escala social. Si els farmacèutics no poden fer front als pagaments i les distribuïdores no poden repartir hi haurà desabastiments sense que el farmacèutic ho vulgui", ha explicat la responsable de les oficines de farmàcies del Col·legi.

De totes maneres, Boadas confia trobar una solució més endavant per evitar un problema en cadena que pugui acabar repercutint al ciutadà.

La factura pendent puja a 140 milions d'euros per totes les farmàcies de Catalunya.


Anar al contingut