Sanà

Els EUA maten en un atac al Iemen el líder d'Al-Qaeda a la península Aràbiga

Anuar al-Awlaki, líder d'Al-Qaeda a la península Aràbiga, ha mort en un atac de l'aviació nord-americana al Iemen, segons han informat fonts nord-americanes i el mateix govern iemenita. Al-Awlaki, un clergue musulmà d'ascendència iemenita però de nacionalitat nord-americana, ha mort juntament amb diversos companys seus. L'atac ha tingut lloc aquest divendres al matí a la província d'Al-Jawf, situada al nord del país, prop de la frontera amb l'Aràbia Saudita. El president dels Estats Units, Barack Obama, ha qualificat de "fita significativa" la mort del clergue.

Actualitzat
El president nord-americà ha atribuït a Al-Awlaki l'autoria intel·lectual de l'intent d'atemptat amb calçotets bomba contra un avió que cobria la ruta Amsterdam-Detroit el Nadal del 2009.

També va inspirar l'autor de la mort de 13 soldats a la base de Fort Hoot, a Texas, al novembre del 2009, i la col·locació d'un cotxe bomba a Times Square al maig del 2010, que no va arribat a esclatar. A més, es creu que, fa just un any, Al-Awlaki va planejar enviar a Chicago els paquets bomba que van ser interceptats a Dubai i Alemanya.

Obama ha afirmat des d'una base militar als afores de Washington que els EUA "continuaran sent incansables i decidits en el nostre compromís per destruir" les organitzacions terroristes com Al-Qaeda.

Al-Awlaki era un dels "terroristes globals" més buscats pels Estats Units, que denuncien que feia campanya perquè hi haguessin atemptats contra els interessos i persones dels Estats Units i també contra els governs àrabs que, segons ell, posaven traves a Al-Qaeda.

El clergue havia fet sermons en mesquites dels Estats Units on havien anat alguns dels terroristes de l'11 de setembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut