Londres

Un agent borsari assegura que "la crisi és un somni fet realitat per a qui vol fer diners"

Sorprenents declaracions d'un agent borsari independent en una entrevista a la cadena BBC. En tan sols tres minuts, Alessio Rastani ha assegurat, entre altres coses: "Somio cada nit amb una altra recessió". El "broker" veu aquesta conjuntura econòmica com una gran oportunitat: "La crisi és un somni fet realitat per a qui vol fer diners".

Actualitzat
I això és, precisament al que es dedica Rastani: "La nostra feina és fer diners amb aquesta situació. He somiat amb això tres anys", afirma, sense contemplacions.

Respecte de la situació europea, l'agent de borsa no deixa espai per a l'esperança en assegurar que el fons de rescat "no funcionarà i l'euro s'estimbarà". El motiu és, segons ell, que el mercat està dominat per la por, i això, lluny de ser una mala notícia per a ell, és una oportunitat: "Quan el mercat s'enfonsi, si sap el que s'ha de fer, si té el pla correcte, pot fer molts diners".

"Estigueu preparats i actueu ara", aconsella Rastani, que també augura que d'aquí dotze mesos "els estalvis de milions de persones s'hauran esfumat", i ningú no ho podrà evitar; ni els organismes internacionals ni els governs. De fet, l'agent borsari no té problemes a l'hora d'afirmar que "els líders polítics no governen el món". I qui ho fa? Goldman Sachs, segons Rastani, un dels grups inversors més importants.

Davant del rebombori que han aixecat les declaracions, que han corregut com la pólvora per internet, la BBC ha emès un comunicat en què assegura que l'entrevista no és cap muntatge. "Rastani és un agent borsari independent i una veu més del ventall de persones amb les quals volem parlar de la crisi", assegura el comunicat.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut