Barcelona

L'exministra de Cultura del PSOE es mostra convençuda que les corrides continuaran a Catalunya

L'última corrida a la Plaça de Toros Monumental revifa el debat sobre la prohibició. Diverses figures del món de la política s'han apropat al recinte per assistir a l'efemèride. Al costat dels habituals membres de PP i Ciutadans, que rebutgen la prohibició, s'hi ha apropat l'exministra de Cultura del PSOE Carmen Calvo. És, precisament, qui ha fet les declaracions més contundents. La política socialista ha assegurat que la de la Monumental "no serà l'última tarda de toros a Catalunya". Diu que s'han envaït competències de l'Estat i que "el Tribunal Constitucional posarà les coses al seu lloc".

Actualitzat
Carmen Calvo considera que Catalunya "segurament" s'ha excedit en la prohibició, atribuint-se unes competències que l'exministra creu que no li corresponen. Aquest és també l'argument que ha fet servir el PP per presentar un recurs al Tribunal Constitucional que està pendent de resolució. Calvo està convençuda que el recurs serà favorable als taurins i "posarà les coses al seu lloc, és a dir, permetrà més tardes de toros a Catalunya.

Tot i que el PSC va votar majoritàriament a favor de la prohibició, entre les seves files i les del PSOE hi ha aficionats al toreig. Les declaracions de Calvo, però, són les més contundents fins al moment des de la formació socialista.

Amb el PP i Ciutadans

Més habituals que les declaracions de Calvo són les dels líders del Partit Popular de Catalunya i Ciutadans, Alícia Sánchez-Camacho i Albert Rivera. Tots dos s'han apropat a la cursa de braus, com ja van fer la temporada passada.

Abans d'entrar a la plaça, Camacho ha assegurat que "el PP està compromès amb la llibertat". La presidenta dels populars catalans ha afirmat que seguirà defensant que la prohibició no es faci efectiva. Camacho ha repetit un argument econòmic. Diu que s'hauran de pagar unes compensacions milionàries en el context actual de retallades. Una indemnització, però, que encara no s'ha establert i no se sap quant pot pujar.
 
Rivera, per la seva banda, ha denunciat el que considera una hipocresia dels abolicionistes que defensen els drets dels animals però permeten que es blindi els correbous.

Tant Camacho com Rivera van assistir a l'última corrida de la temporada passada, només dos mesos després de votar-se'n la prohibició. En l'acte tots dos van sortir de la plaça a collibè.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut