Barcelona

La premsa internacional recull la fi de les corrides de toros a Catalunya i n'encén el debat

El comiat de les corrides de toros a Catalunya agafa una dimensió internacional. Diversos mitjans d'arreu del món es fan ressò de la fi de la tauromàquia al país amb una darrera cita taurina aquest diumenge a la Monumental de Barcelona. Mitjans com la BBC, la CBS, Al-Jazeera i "The Wall Street Journal" ho recullen. En alguns webs, el debat que teixeixen els comentaris és intens amb més d'un centenar d'opinions.

Actualitzat
La BBC informa a la seva portada que les corrides de toros a Catalunya toquen a la fi. Aquest mitjà de referència al Regne Unit explica que unes 20.000 persones ompliran aquest diumenge la plaça Monumental de Barcelona en la darrera cita taurina abans que entri en vigor el pròxim 1 de gener del 2012 la prohibició del Parlament de Catalunya de les curses de braus.

Des d'Alemanya, el diari "Süddeutsche Zeitung" recull en un vídeo la darrera cita taurina a la Monumental. També des de França se'n parla. Ho ha fet la televisió France 1, que apunta, però, l'esperança dels aficionats a les corrides que la tauromàquia es pugui recuperar a Catalunya, un desig que ja va expressar aquest dissabte el president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz.


La notícia tampoc ha passat desapercebuda per a alguns mitjans nord-americans ni tampoc al món àrab. El diari "The Wall Street Journal" explica que aquest diumenge es fa la darrera corrida a la capital catalana i també ho fa al seu web la CBS, que assenyala que matadors de capçalera posaran punt final a aquest "esport sangonent". La portada del "New York Times" també ha reservat un espai per a aquesta qüestió. Amb el títol "Adéu to Catalonia's Matadors", el prestigiós diari retrata la fi d'una activitat que, explica, anava a la baixa a Catalunya en els darrers anys.

El web d'Al-Jazeera és un altre dels mitjans que recullen la notícia. La il·lustra amb un vídeo de dos minuts sobre l'intens debat entre els partidaris i els detractors de les corrides. Amb entrevistes que exposen els arguments de les dues visions i protestes a les portes de la Monumental, la corresponsal acosta i internacionalitza el veto de la tauromàquia.

"El 'hooligan' britànic és més bàrbar que el públic de les corrides"

La fi de les corrides provoca debats intensos no només a Catalunya, com ho prova, per exemple el fet que la notícia de la BBC acumulés ja aquest diumenge al migdia més de 150 comentaris dels usuaris del web. Mentre alguns mostren el seu suport al veto del Parlament, altres hi expressen la seva oposició, alguns des d'una visió del turista que ha experimentat la tauromàquia en algun moment durant les seves vacances.

"El 'hooligan' mitjà del futbol britànic diu més sobre la barbàrie que la multitud civilitzada que va a les corrides de toros", sentencia un dels usuaris que va veure una corrida de toros en un viatge a Espanya i que està en contra de la prohibició. Molts comentaris, però, al contrari que aquest usuari, es feliciten per la fi de les cites taurines.

La pàgina continua acumulant les opinions dels usuaris, entre els quals alguns catalans, com ara un que matisa que les corrides no són una tradició catalana sinó espanyola. També hi ha, però, qui apunta el que considera una suposada contradicció, que es prohibeixin les curses de braus i no els correbous.

Aquestes opinions i notícies proven que la fi de la tauromàquia a Catalunya ha encès debats també en fòrums internacionals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut