La central nuclear d'Ascó, en una imatge d'arxiu
La central nuclear d'Ascó, en una imatge d'arxiu
Ascó

Indústria prolongarà la llicència a Ascó si compleix les condicions del CSN

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha anunciat que el govern espanyol prolongarà el permís d'explotació a la central nuclear d'Ascó si els seus gestors compleixen les condicions de seguretat exigides pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN). El ministre ho ha dit al Senat en una resposta a l'ecosocialista Joan Saura, i ha afegit que la planta atòmica també haurà de superar les proves d'estrès europees.

Actualitzat
El govern espanyol autoritzarà la central nuclear d'Ascó, que acaba el contracte actual a l'octubre, a funcionar 10 anys més, fins al 2021, si compleix amb els requisits de seguretat que li exigeix el Consell de Seguretat Nuclear. El CSN va avalar al juliol que la planta atòmica continuï funcionant una dècada més, tot i que li exigeix alguns canvis en la seguretat, com ara enllestir un pla de reforç organitzatiu i tècnic, la revisió del disseny de la sala de control o que es millorin els mitjans per a la gestió d'accidents greus, entre d'altres.

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha anunciat aquest dimarts al Senat la intenció del govern espanyol de donar el vistiplau a la pròrroga del contracte a Ascó. Ho ha dit al Senat, en resposta a una interpel·lació de l'ecosocialista Joan Saura, que li ha criticat que el govern espanyol incompleixi el compromís electoral del PSOE del 2004 de substituir gradualment l'energia nuclear per renovables. Sebastián ha indicat que "ni Espanya ni Catalunya ni ningú" poden permetre's el tancament d'Ascó.

El ministre també ha afirmat que, si Ascó no compleix els requisits de seguretat del CSN, la pròrroga del permís d'explotació quedaria en espera i condicionada a l'informe de la Comissió Europea i les proves d'estrès que es faran públiques el 31 de desembre.


Anar al contingut