Madrid

La rebaixa de la solvència de la banca francesa i la por de la fallida de Grècia enfonsen les borses europees

Les borses europees han començat la setmana amb mal peu. Novament amb pèrdues importants, seguint l'estela del que ja va passar divendres. A més, l'euro s'ha continuat depreciant respecte al dòlar i, sobretot, el ien japonès. A les especulacions sobre una possible suspensió de pagaments de Grècia s'hi han afegit altres rumors com la rebaixa de la solvència de la banca francesa. Tots els índexs europeus han tancat amb pèrdues per sobre el 2%. París ha encapçalat les baixades: s'ha deixat més del 4% arrossegada pels mals valors de la banca. L'Ibex-35, el selectiu espanyol, ha tancat amb una pèrdua del 3,41%

Actualitzat
L'Ibex-35 ha caigut un 3,41% i ha acabat en la cota dels 7.600 punts en una nova sessió de pànic a totes les borses europees. El selectiu madrileny no aixeca el cap des que divendres es va desplomar un 4,44% i amb el tancament d'avui marca el seu nivell més baix des del 20 de març passat, mentre que la prima de risc espanyola continua disparada en 360 punts.

Amb tots els seus valors en negatiu, l'Ibex-35 ha tancat el dia en 7.640,7 punts, després d'arribar a marcar 7.592 punts en un moment de la negociació, fet que suposa una caiguda de gairebé el 4%. BBVA i Santander han arrossegat l'índex, després de caure un 5,34% i un 4,69%, respectivament.

Els inversors han trobat arguments per llançar-se a les vendes en la clara desacceleració econòmica constatada pel G-7 i l'OCDE, el deteriorament de les finances de Grècia i la rebaixa de la solvència de la banca francesa.

París ha liderat les pèrdues a Europa (-4,03%), seguit de Madrid (-3,41%). Frankfurt ha acabat amb un retrocés de l'1,9% i Londres ha baixat un 1,4%, mentre que a l'altra banda de l'Atlàntic l'índex Dow Jones ha caigut un 0,6%.

Al mercat de divises, l'euro ha seguit perdent terreny respecte al dòlar i al final de la sessió a Europa s'intercanviava a 1,3636 "bitllets verds".

Tot plegat, després que divendres les borses europees van marxar de cap de setmana plenes de números vermells per un cúmul de notícies negatives. I és que el cap de setmana han continuat els rumors sobre una possible fallida de Grècia, uns rumors que s'han accentuat aquest matí arran de les declaracions del secretari d'estat de Finances grec, que ha assegurat que a la caixa hi ha diners per pagar sous i pensions fins a l'octubre.

Ni la reunió del G-7 divendres ni les noves mesures d'austeritat d'Atenes, que aquest diumenge ha anunciat la creació d'un nou impost immobiliari per fer front al dèficit, han calmat els inversors.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut