Madrid

Twitter es nega a tancar els comptes que fomenten l'anorèxia i la bulímia tot i la petició de Sanitat

Twitter es nega a tancar els comptes que fomenten l'anorèxia i la bulímia. El Ministeri de Sanitat, en resposta a una petició ciutadana, havia sol·licitat a la popular xarxa de microblòguing que tanqués aquells perfils que fomentin l'anorèxia i la bulímia, però Twitter, segons el Ministeri, ha apel·lat a la llibertat d'expressió per justificar la seva negativa.

Actualitzat
La xarxa sempre ha servit per fer apologia d'aquestes malalties. El nombre de webs d'aquest tipus, de fet, ha crescut un 470% des del 2006, amb milers de pàgines i fòrums, però ara, a més, la proliferació de les xarxes socials ha obert una nova via d'informació per als joves que desitgen perdre pes i afavoreixen la creació de models de referència.

Fa uns dies, el Ministeri de Sanitat, Política i Igualtat va demanar a la xarxa social Twitter que utilitzés "tots els mecanismes que estiguin a la seva mà" per aïllar, "respectant la llibertat d'expressió", aquells perfils que fomentin l'anorèxia i la bulímia. La petició es feia, segons la titular del Ministeri, Leire Pajín, després de rebre diversos "missatges al nostre compte de Twitter demanant l'actuació davant la proliferació de tuits a favor de l'anorèxia".

Sanitat, però, ha topat amb la negativa de Twitter, empresa ubicada als Estats Units. Segons ha informat el Ministeri de Sanitat en un tuit, la popular xarxa de microblòguing s'hi ha negat "per preservar la llibertat d'expressió". Tot i això, el Ministeri addueix que "no s'ha buscat en cap moment censura, sinó apel·lar a l'autoregulació de les xarxes socials".

És per això que ara Pajín s'ha compromès a buscar el suport de la Unió Europea "per afrontar conjuntament el problema del foment de l'anorèxia a les xarxes socials", ja que admet que "tot i que és reprovable èticament, no és delicte".

A més, el Ministeri, que manté una campanya contra els trastorns alimentaris al compte de Twitter @sanidadgob, convida els internautes a denunciar els perfils enviant un correu electrònic a denunciaperfilesquefomentananorexia@msps.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut