Madrid

El govern espanyol aprova un nou contracte de formació fins als 30 anys i l'encadenament de temporals

L'executiu espanyol ha donat llum verda a un nou paquet de mesures anticrisi encaminades, sobretot, a incentivar l'ocupació. Entre aquestes, l'anul·lació fins al 2013 del límit de dos anys i mig de la concentració temporal, la creació d'un nou contracte d'aprenentatge per a joves sense qualificació professional o la pròrroga de fins a sis mesos de l'ajuda de 400 euros per als aturats de llarga durada que no reben el subsidi.

Actualitzat
La lluita per superar la crisi continua. El govern espanyol ha aprovat durant el Consell de Ministres el nou paquet de noves mesures centrades, especialment, a fomentar l'ocupació, segons han explicat el portaveu, José Blanco, i el ministre de Treball, Valeriano Gómez, en roda de premsa.

Una de les principals novetats serà la liberalització de la contractació temporal que fins ara establia un límit de dos anys i mig. A partir d'aquesta aprovació, que s'aplicarà fins al 2013, es podran encadenar contractes de més de 24 mesos seguits sense obligar l'empresari a fer fix el treballador. Una mesura que l'executiu espera que serveixi per posar fi a les reticències de molts empresaris a l'hora de renovar els contractes passat aquest temps.

La proposta, però, ja ha estat criticada per sindicats i patronal, que asseguren que això només servirà per aportar més precarietat al mercat laboral.

També es crearà un nou contracte de formació per a joves de fins a 25 anys -que ajudarà a compaginar la feina amb els estudis- i es prorrogarà almenys durant sis mesos l'ajuda de 400 euros per als aturats de llarga durada que no reben cap prestació. També s'obriran noves vies per consolidar l'estabilitat i el manteniment dels llocs de treball ja existents i es donaran incentius per convertir contractes temporals en indefinits.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut