Tottenham

Greus disturbis a Tottenham en les protestes per la mort d'un jove per trets de la policia

Greus disturbis a Tottenham. Una protesta inicialment pacífica per la mort d'un jove a mans de la policia ha acabat en greus aldarulls. Edificis cremats, un autobús de passatgers i tres cotxes de policia calcinats i 26 policies ferits. És el resultat del caos que s'ha viscut en aquest barri del nord de Londres. Unes 120 persones s'han concentrat davant de la comissaria de policia de High Road per demanar justícia, però al cap d'una estona han començat els aldarulls. S'han llançat còctels Molotov i hi ha hagut saquejos en algunes botigues. 42 persones han estat detingudes. Diumenge al matí la policia encara intentava controlar alguns punts de violència.

Actualitzat
Ha estat una nit llarga a Tottenham, barri al nord de Londres que acumula l'índex d'atur més alt de la ciutat i on conviuen amb tensió una llarga llista de minories ètniques. Tot ha començat amb una petita manifestació que reclamava justícia. Unes 120 persones han dedicat una vigília silenciosa amb una marxa que ha acabat davant de la comissaria de policia.

La protesta reclamava respostes per la mort de Mark Duggan, un home de 29 anys de raça negra, veí de la zona i pare de quatre fills. Va morir en un intercanvi de trets amb la policia. Anava en un taxi quan el van aturar en una operació planificada contra el tràfic d'armes. La seva mort està sent investigada per una comissió independent. La família es queixa que encara no ha rebut cap explicació per part de les autoritats.

"Vàndals esvalotadors"

Després de la marxa silenciosa, la protesta ha crescut en tensió. Segons Scotland Yard, un petit grup de "vàndals esvalotadors" ha "segrestat" la manifestació i han començat una escalada de violència. Han començat llançant objectes als agents que els custodiaven i han acabat cremant un autobús de dues plantes, dos cotxes patrulla, una furgoneta policial i diversos edificis.

Els testimonis també parlen de saquejos en botigues de la zona. Els manifestants han destrossat aparadors i han robat telèfons mòbils, televisors, roba i altres objectes. Els joves, la majoria adolescents segons la premsa britànica, han omplert el carrer de barricades amb contenidors i han obligat la policia a tallar el trànsit a la zona.

Al llarg de la nit, els disturbis s'han estès cap al nord i l'oest i han arribat fins a Wood Green.

Almenys 29 persones han resultat ferides, entre aquestes 26 agents de policia. Dos estan hospitalitzats. Hi ha 42 detinguts en una operació que ha durat tota la nit. Aquest diumenge la policia continua desplegada pel barri i té acordonada la zona. Els bombers remullen els focs.

Condemna del govern

El govern britànic ha qualificat d'"absolutament inacceptables" els disturbis. Són els pitjors aldarulls a la zona de Londres en molts anys. Tottenham és una zona amb una important tensió racial, on hi hagut enfrontaments amb la policia en altres ocasions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut