Zapatero al palau de Marivent, on es va reunir amb el rei Joan Carles (Foto: EFE)
Zapatero al palau de Marivent, on es va reunir amb el rei Joan Carles (Foto: EFE)
Madrid

Zapatero se'n va de vacances però preveu tornar a Madrid els pròxims dies

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha marxat de vacances aquest dimarts al vespre després que al matí ha ajornat el descans per seguir l'evolució de la prima de risc espanyola, que ha marcat un nou rècord. Fonts de La Moncloa han informat, però, que el president espanyol tornarà a Madrid els pròxims dies per mantenir noves reunions de treball amb el seu equip econòmic.

Actualitzat
Zapatero tenia previst sortir a primera hora del matí d'aquest dimarts amb destí al parc nacional de Doñana per passar uns dies de descans, però ha endarrerit unes hores el viatge amb motiu de les últimes dades econòmiques sobre la prima de risc espanyola, que aquest dimarts ha marcat un nou rècord.

Finalment, però, Zapatero ha marxat aquest dimarts al vespre per passar uns dies de descans amb la família i només ha endarrerit unes hores el seu viatge. Fonts de La Moncloa, però, han explicat que està previst que el president del govern espanyol torni a Madrid els pròxims dies per seguir l'evolució dels indicadors econòmics i mantenir noves reunions de treball.

Ara com ara, el govern espanyol minimitza la situació del deute espanyol assegurant que es tracta d'un episodi transitori i que no calen mesures noves.

El president està en contacte permanent amb la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, mentre que per la seva banda l'equip econòmic del govern espanyol (integrat, a més de per Economia pels titulars de Foment, Indústria, Treball) manté contacte periòdic amb els seus homòlegs europeus, sobretot els d'Alemanya, França i Itàlia.

Els experts d'aquests governs coincideixen que a la difícil situació de Grècia, Irlanda i Portugal s'hi afegeix un altre factor d'incertesa, que és la mala acollida de l'acord als Estats Units per elevar el sostre de despesa. Tot i això, els experts econòmics recorden que agost és un mes en el qual es fan un nombre reduït d'operacions financeres, i la situació és "extremament volàtil", motiu pel qual consideren necessari posar "certa perspectiva" per fer una "valoració rigorosa", han informat a Europa Press fonts de La Moncloa.

La prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols a deu anys respecte als seus homòlegs alemanys ha marcat un nou màxim des de la introducció de l'euro en superar els 400 punts bàsics davant la incertesa per la recuperació de l'economia dels EUA i la seva capacitat per mantenir la màxima nota creditícia, així com per les persistents dificultats dels països de la perifèria de l'euro.
Anar al contingut