Madrid

L'efecte Rubalcaba retalla en 3 punts la distància del PSOE amb el PP

L'elecció de Rubalcaba com a candidat del PSOE ha fet escurçar en tres punts el desavantatge dels socialistes respecte al Partit Popular. Malgrat això, el PP encara supera el PSOE de set punts a les eleccions generals, segons l'últim baròmetre del CIS, que situa el partit socialista com l'únic que millora la seva expectativa de vot estimat. De fet, el PSOE ha pujat 2,6 punts en vot estimat respecte al mes d'abril i s'ha situat en el 36% davant del 43,1% que té el PP.

Actualitzat
"Efecte Rubalcaba" en l'últim baròmetre del CIS sobre estimació de vot per a les pròximes eleccions generals. L'enquesta mostra que per primera vegada el PSOE ha trencat la tendència a l'alça del PP i ha aconseguit remuntar 3,3 punts en expectativa electoral, passant d'una distància de 10,4 punts als 7,1 que encara els separen en el sondeig.

Després de la proclamació de Rubalcaba com a candidat a les eleccions generals, el sondeig ha atorgat al PSOE una estimació de vot del 36% quan a l'abril era del 33,4%. És a dir, que el nomenament de Rubalcaba com a cap de cartell hauria incrementat en 2,6 punts l'expectativa electoral per al PSOE.

Aquesta alça ha coincidit amb un lleuger descens del PP, que ara és del 43,1% davant del 43,8% que es va anotar en l'enquesta electoral anterior.

Rubalcaba i Chacón, empatats

Pel que fa als líders polítics, Rajoy continua superant Zapatero en valoració ciutadana, després que en l'últim baròmetre el va avançar, però ara ho fa per menys, a només una dècima de distància. Els enquestat puntuen el líder del PP amb un 3,58 sobre 10, i Zapatero amb un 3,47.

Rubalcaba, avaluat en aquesta enquesta en qualitat de vicepresident i ministre de l'Interior, els supera a tots dos i obté 4,62 punts, la mateixa nota que la titular de Defensa, Carme Chacón, que el 26 de maig passat va anunciar que renunciava a competir en la cursa de les primàries per ser escollida candidata del PSOE.

I el polític més ben valorat continua sent Josep Antoni Duran i Lleida, per CiU.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut