València

El PP valencià tria Alberto Fabra, alcalde de Castelló de la Plana, com a successor de Francisco Camps

L'alcalde de Castelló de la Plana, Alberto Fabra, serà el nou president de la Generalitat Valenciana i substituirà el dimissionari Francisco Camps, que aquest dimecres a la tarda ha renunciat al seu càrrec "com a sacrifici personal" i després que la justícia l'ha acusat d'un presumpte delicte de suborn passiu relacionat amb la trama Gürtel. La Junta Directiva Regional del PP ha decidit aquest dimecres al vespre que Fabra sigui el successor de Camps. Fabra, de 47 anys, coordinador general del Partit Popular del País Valencià, va revalidar el 22 de maig passat la majoria absoluta al capdavant del consistori i és un candidat vist amb bons ulls per la direcció del PP a Madrid.

Actualitzat
El PP ha mogut fitxa ràpid després de la dimissió de Francisco Camps com a president de la Generalitat Valenciana pel cas dels vestits. La Junta Directiva Regional del PP, que havia convocat una reunió d'urgència per aquest dimecres al vespre, ha aprovat proposar l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, com a nou cap de l'executiu valencià i l'ha escollit també nou president del PP valencià. Fabra, que tot i que comparteix cognom amb l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra no té cap relació de parentiu, ha estat escollit per aclamació i després que Camps l'ha proposat.

Fabra, un polític que ha criticat l'estratègia de tancament de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià que ha practicat Camps, és alcalde de Castelló de la Plana des de l'any 2005. De perfil moderat, i ben vist per la direcció del PP a Madrid, representa un perfil de renovació. De fet, fa dos anys va ocupar un càrrec de nova creació al PP valencià per representar aquest tarannà renovador.

Línia continuista

Alberto Fabra ha ofert una compareixença tot just després que el PP valencià l'ha triat nou president i successor de Francisco Camps. El futur president de la Generalitat Valenciana ha anunciat continuisme tant a l'executiu valencià com al partit: ha explicat la seva intenció de mantenir les persones que formen el Consell, la direcció del partit i del grup parlamentari.

En marxa el relleu

A partir d'ara, es posen en marxa tots els mecanismes per formalitzar el relleu de Camps, que ha dimitit cinc dies després que el van citar per jutjar-lo pel cas dels vestits que li van regalar. La substitució de Camps haurà de seguir el mateix procediment que se segueix després d'unes eleccions autonòmiques. El nou president haurà de ser elegit per les Corts entre algun dels seus membres. D'aquesta manera, el partit amb més escons a la cambra, que és el PP, proposa el nou candidat, que posteriorment serà votat a les Corts.

Per ser elegit, cal la majoria absoluta dels diputats i diputades en la primera votació. Mentrestant, la vicepresidenta de la Generalitat, Paula Sánchez de León, assumirà les funcions de Camps.
Anar al contingut