L'exvicepresident valencià Campos accepta la pena per suborn.
L'exvicepresident valencià Campos accepta la pena per suborn.
València

Dos càrrecs polítics imputats en el "cas Gürtel" accepten l'acusació de suborn

L'exvicepresident de la Generalitat Valenciana Víctor Campos -un dels quatre imputats en la causa dels vestits, juntament amb el president de la Generalitat, Francisco Camps, entre d'altres- ha acceptat l'acusació en el cas i es conforma amb la pena més alta. El mateix camí ha seguit un altre dels processats, l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme valenciana, Rafael Betoret. Aquest fet podria fer que Camps seguís les mateixes passes. De moment però, el president s'ha fet enrere i avui no anirà al TSJPV.

Actualitzat
Dos dels càrrecs polítics imputats per l'escàndol del "cas Gürtel" s'han declarat culpables de suborn. Tant l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana Víctor Campos, com l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret han decidit acceptar la pena imposada pel jutge que instrueix el cas.

A partir d'aquí, el president del tribunal, Juan Climent, haurà de fixar la condemna per a tots dos per suborn passiu impropi en una sentència que dictarà en els pròxims dies, segons ha informat en el seu Twitter el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Aquest pas podria significar un primer pas perquè el president del País Valencià, Francisco Camps, es decideixi a fer el mateix.

D'aquesta manera, Camps faria cas de les recomanacions del líder dels populars, Mariano Rajoy, que l'hauria aconsellat declarar-se culpable per poder evitar el judici. Una situació que possibilitaria a Camps estalviar-se el tràmit de seure en el banc dels acusats, només pagant una multa. S'esperava que Camps anés aquest mateix dimecres al TSJPV, però finalment s'ha fet enrere i ho hauria deixat per un altre dia.

Si finalment el president valencià accepta els càrrecs de suborn, només quedarà Ricardo Costa, el quart dels imputats polítics per la trama. Fins el moment, però, sembla que Costa s'ha negat a seguir aquesta via.
Anar al contingut