Pere Puig, custodiat pels Mossos d'Esquadra (Foto: ACN)
L'homicida confés d'Olot, Pere Puig (Foto: ACN)
Olot

La fiscalia demana 80 anys de presó per a l'autor confés del quàdruple crim d'Olot

El fiscal demana 80 anys de presó per a l'home imputat per la mort de quatre persones a Olot, el mes de desembre passat. Segons l'escrit de la fiscalia, l'home, Pere Puig, va disparar amb una escopeta a un empresari i al seu fill en un bar del nucli de la Canya, a Olot, i després va matar dues persones més, dos treballadors de l'oficina de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani de la capital de la Garrotxa. Les acusacions particulars també consideren que els fets són constitutius de quatre delictes d'assassinat i demanen la mateixa pena de presó. Ara, la defensa haurà de presentar al jutjat el seu escrit.

Actualitzat
L'autor confés del quàdruple crim d'Olot, Pere Puig, que va matar amb la seva escopeta quatre persones al desembre passat, s'enfrontarà en el judici, a banda d'una petició de 80 anys de presó, a indemnitzacions per valor de més de mig milió d'euros. Segons les conclusions del sumari d'aquest cas, l'imputat va ser autor el 15 de desembre passat de quatre delictes d'assassinat en els quals a més "no concorren circumstàncies modificatives" ni agreujants ni atenuants.

El document certifica que el presumpte autor dels assassinats va sortir de casa seva a primera hora del matí d'aquell dia "amb un propòsit, ja decidit amb anterioritat, d'acabar amb la vida d'una sèrie de persones amb les quals mantenia certes relacions laborals o de serveis bancaris".

En menys de dues hores i utilitzant una escopeta de caça major, l'acusat va matar Joan Tubert i el seu fill Àngel, per als quals treballava a l'empresa Construccions Tubert, SL, i, després, Rafael Turró i Anna Pujol, tots dos treballadors de l'oficina de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) del centre d'Olot.

Per cadascun d'aquests quatre assassinats, l'acusació demana 20 anys i, a més, exigeix a l'acusat que indemnitzi els familiars directes de les víctimes amb un total de 514.000 €, segons el document de conclusions. L'acusat, a més, també haurà d'indemnitzar Lorenzo Lemos, testimoni directe dels dos primers assassinats al restaurant La Cuina de l'Anna, del barri de la Canya, per les lesions auditives i les seqüeles causades.

En cas que no hi hagi cap assegurança que ho cobreixi, Pere P. haurà d'assumir, a més, el cost de la reparació dels desperfectes ocasionats amb la seva arma de foc tant al restaurant, que pugen a 2.213 euros, com a l'oficina de la CAM d'Olot, que sumen 6.622 euros.

L'acusat compleix presó preventiva des del 17 de desembre.


Anar al contingut