Barcelona

El moviment dels indignats es desmarca dels violents i demana consells jurídics per respondre a Puig

Des d'Acampada-Barcelona es desmarquen dels incidents que es van produir aquest dimecres a l'entrada del Parlament i els atribueixen a una minoria. Ho van denunciar en un comunicat que van llegir aquest dimecres al vespre. El moviment tenia previst fer aquest dijous una roda de premsa però l'ha postposat per aquest divendres al migdia per tenir més temps per consensuar una resposta al conseller d'Interior, Felip Puig, segons han explicat fonts de la comissió de Comunicació. Els acampats reben assessorament jurídic després que Puig hagi anunciat que es perseguirà tots aquells que van insultar i assetjar els diputats.

Actualitzat
Les crítiques a la violència també van ser una constant a les xarxes socials que serveixen de plataforma al moviment dels indignats. La Comissió de Comunicació de l'acampada de Barcelona va emetre un comunicat aquest dimecres en què relata com han viscut els incidents els indignats i denuncia l'actuació policial de primera hora del matí.

Els indignats també aclareixen que "l'acció de bloqueig al Parlament s'emmarca en una estratègia de desobediència civil pacífica i col·lectiva davant de l'aprovació de lleis injustes" i que "les accions que no han seguit aquesta estratègia no representen el moviment."

El moviment tenia previst fer aquest dijous a la tarda una roda de premsa que ha quedat posposada per divendres al migdia. L'argument és que necessiten més temps per consensuar una resposta a les declaracions que ha fet el conseller d'Interior, Felip Puig, qui ha denunciat que hi havia "ganes ferotges de batalla campal" i ha anunciat que es perseguirà tots els responsables de la violència contra els parlamentaris.

Els integrants del moviment estan reben consells jurídics per preparar una resposta adient. La violència o intimidació als parlamentaris es recull com a delicte al Codi Penal, que preveu penes de presó de tres a cinc anys.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut