La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, als estudis de Catalunya Ràdio
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, als estudis de Catalunya Ràdio
Barcelona

Sánchez-Camacho justifica l'abstenció del PPC a les esmenes dels pressupostos per responsabilitat

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que el seu partit es va abstenir en el debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos del 2011 per responsabilitat, perquè "malgrat que no els agradin, el país no pot quedar paralitzat". Els vots en contra de CiU i Joan Laporta, més l'abstenció del PPC, van permetre ahir rebutjar les esmenes. Els comptes es continuaran tramitant i es votaran, previsiblement, al juliol.

Actualitzat
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha justificat la seva abstenció a les esmenes a la totalitat als comptes públics per responsabilitat. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", ha reiterat que no són els seus pressupostos, que no hi donaran suport, però què "el país no es pot quedar paralitzat, i ha negat que s'hagin abstingut a canvi que CiU no posi traves en les alcaldies de Badalona i Castelldefels.

Amb els vots en contra de CiU, del diputat Joan Laporta i amb l'abstenció del PPC, es va aconseguir tombar les esmenes a la totalitat contra els pressupostos de les retallades que van presentar els partits d'esquerres. Ara els comptes continuaran endavant fins a la votació definitiva, que probablement serà a finals de juliol. 

De cara a la votació final dels comptes públics, Alícia Sánchez-Camacho ha reiterat que no votaran a favor i ha afegit que "com a molt ens abstindrem", si el govern no hi introdueixi canvis substancials que afectin menys els àmbits socials, com la sanitat i l'educació.

La presidenta dels populars ha assegurat també que el PP està disposat a parlar del pacte fiscal i, en qualsevol cas ha assegurat que el seu partit, si governa a l'estat espanyol, garantirà un model de finançament més equilibrat per a Catalunya.
Anar al contingut