Barcelona

Mas compareix després dels incidents al Parlament i carrega contra els indignats per l'ús de la violència

"Avui s'han traspassat les línies vermelles." Així de contundent s'ha mostrat aquest dimecres al migdia el president de la Generalitat, Artur Mas, durant la seva compareixença per analitzar els incidents del Parlament. Per Mas, "per aquesta via no aconseguiran res, només el rebuig".

Actualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut aquest dimecres al migdia per analitzar els incidents d'aquest matí a les portes del Parlament de Catalunya.

Durant la seva intervenció, Mas ha qualificat la situació "d'excepcional" i ha volgut deixar clar que aquests incidents són "delictes inacceptables" que fan que "avui hi hagi un bé que cal protegir, la democràcia i la llibertat, per evitar que ens trepitgin".

Un possible "ús legítim de la força"

D'altra banda, el líder de CiU ha assegurat que aquesta situació no es pot tornar a repetir, perquè "és intolerable", sobretot "per mitjà de la violència", i ha demanat que la "normalitat" es recuperi tan aviat com sigui possible.

En aquest sentit, ha remarcat que pot arribar a entendre les queixes del moviment, però que "no és el mateix estar indignat que actuar amb indignitat, com s'ha fet avui".

Davant d'aquesta situació, Mas ha dit que la funció de la policia és garantir el funcionament normal del Parlament i ha anunciat, si calia, un possible "ús legítim de la força". Els diputats, però, han pogut abandonar el Parlament a peu i amb normalitat.

Una mala alternativa

En la seva intervenció, a més, el president de la Generalitat ha volgut deixar clar que "si aquesta és l'alternativa que proposen no és millor que l'actual", i ha dit que "prefereixo una democràcia imperfecta abans que el caos violent que ens hem trobat avui".

Finalment, el president de la Generalitat ha fet referència a la declaració conjunta sorgida del Parlament i ha explicat que ha utilitzat l'helicòpter per començar a l'hora el ple del Parlament i oferir sensació de normalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut