Barcelona

ICV qualifica d'"indigna" la decisió de CiU de permetre que Albiol governi Badalona

La portaveu d'Iniciativa per Catalunya Verds, Laia Ortiz, ha lamentat la predisposició de Convergència i Unió de deixar governar a Xavier García Albiol, guanyador de les municipals a Badalona. Ortiz creu que el popular té un "discurs racista i xenòfob", i considera la decisió de la federació nacionalista de respectar la llista més votada de "comportament indigne".

Actualitzat
ICV considera que Convergència i Unió està convertint l'alcaldia de Badalona en una "mercaderia" per aconseguir altres objectius i que s'ha tret de la màniga el criteri de la llista més votada. "A vegades CiU té una obsessió de complir compromisos electorals com la supressió de la llei de successions", ha assenyalat Ortiz en una roda de premsa a la seu del partit.

En canvi, no hi ha obsessió a l'hora de fer possible una "alternativa" a Badalona, que no té en compte García Albiol i el seu discurs "racista i xenòfob", ha afegit Ortiz. "Badalona no es mereix això", ha afegit, remarcant que molta gent de la ciutat no vol que l'Ajuntament estigui governat per Xavier García Albiol i el seu discurs "clarament racista i xenòfob", ha dit.

Anar al contingut