Sanà

Ferit lleument el president del Iemen en un atac de guerrillers tribals contra el palau on s'atrinxera

El Iemen ha entrat pràcticament en una guerra civil. Els milers de guerrillers tribals que dijous van atacar la capital, Sanà, han aconseguit arribar al palau del president. Diversos projectils han impactat contra el recinte i Al-Salih ha resultat ferit lleument. S'esperava que Al-Salih fes una al·locució al país després de l'atac però finalment s'ha anul·lat. En l'atac també han resultat ferits de diversa consideració altres alts càrrecs, entre ells el president del Parlament i el governador de Sanà, que presenten un diagnòstic greu. A més, cinc guàrdies presidencials han mort. Com a resposta, les forces de seguretat estan bombardejant les cases dels líders tribals.

Actualitzat
Un altre règim àrab sembla a punt d'enfonsar-se. Després de 33 anys en el poder, i malgrat els quatre mesos de revoltes populars, Al-Salih ha intentat atrinxerar-se darrere d'una suposada lleialtat de l'exèrcit.

Però en un país on l'estructura social és encara tribal, la revolta de la confederació de tribus més poderosa pot ser definitiva.

Es calcula que els combats a Sanà han costat la vida a almenys 150 persones en els últims 10 dies. Aquest divendres, dia de pregària per als musulmans, l'exèrcit iemenita s'ha desplegat a la sortida de les mesquites en diverses ciutats per evitar noves manifestacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut