Barcelona

Portabella: "Nosaltres vam ofendre la ciutadania amb l'edició del segon tripartit"

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona a les últimes municipals, Jordi Portabella, renuncia a presidir el partit i demana una renovació interna. Ho ha explicat avui en roda de premsa, on ha afirmat que "amb el segon tripartit vam ofendre la ciutadania" i que aquesta, després de les eleccions, "ha dit a tota la direcció d'ERC que s'ha de retirar". Portabella ha indicat que després dels resultats obtinguts a Barcelona i a tot el país ha decidit no presentar-se com a president d'ERC", i alhora ha considerat que el partit "ha de deixar de fer-se el longuis i afrontar la realitat".

Actualitzat
Després de perdre la meitat de regidors a les eleccions del 22 de maig, Portabella ha decidit fer un pas enrere i no presentar batalla en el congrés que Esquerra farà a l'octubre per renovar la direcció. El cap de files d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, en roda de premsa, ha fet una anàlisi dels motius que han dut el partit a aquesta davallada electoral i ha conclòs que "nosaltres vam ofendre a la ciutadania amb l'edició del segon tripartit".

Portabella ha explicat que va comunicar la decisió fa uns dies al seu entorn més pròxim i aquest matí l'ha fet pública en una compareixença informativa que ha tuitejat des del seu compte.

Portabella ja ha deixat clara la seva decisió en un article que ha publicat al diari "Avui", amb el títol "Renovar-se o equivocar-se". En l'article, considera que la ciutadania, després de les eleccions, ha dit a tota la direcció d'ERC que s'ha de retirar. "No poden seguir manant els que manen perquè els ciutadans ens han dit clarament que no", ha escrit Portabella. Per això, demana "tenir la valentia, audàcia i coratge de fer el que ens han manat" els ciutadans a través de les urnes.

El republicà ha escrit que ERC es troba en una cruïlla. Diu que el partit ha de renovar-se amb voluntat de ser majoritari, però que no ho pot fer buscant una equidistància entre CiU i PSC.

Sobre les causes de la crisi d'ERC, el candidat a l'alcaldia de Barcelona a les últimes municipals ha assenyalat el segon tripartit i les "inacabables batalles internes" en el si del partit. I pel que fa al primer motiu, Portabella diu que no es tracta tant de la feina feta, sinó d'un error inicial, ja que malgrat que van ser expulsats del primer tripartit i que durant la campanya havien mantingut la postura de l'equidistància, van arribar a un acord en pocs dies. El segon tripartit "estava dat i beneït. I tothom se'n va adonar", sentencia. I afegeix que de resultes d'això "vam perdre credibilitat i fiabilitat, bona part de la qual encara no hem recuperat".

Portabella conclou afirmant que, tot i que en 24 anys de militància mai no ha ocupat cap càrrec orgànic a ERC exceptuant els últims mesos i que en les passades eleccions a Barcelona ja va optar per no reeditar el tripartit, es retira perquè "els que som vistos com la direcció del partit hem de plegar."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut