Barcelona

Mas demana "responsabilitat" als partits per aprovar els pressupostos

Sessió de control al Parlament de Catalunya amb els pressupostos com a tema estrella. De moment el govern català no ha rebut cap suport explícit per part dels grups parlamentaris, que li retreuen que siguin uns pressupostos massa restrictius i que no serveixin per treure Catalunya de la crisi. El president de la Generalitat ha demanat sentit de responsabilitat a la resta de partits per aprovar els comptes. Mas recorda especialment al PSC que les urnes avalen les polítiques d'estalvi de CiU.

Actualitzat
L'endemà de presentar els pressupostos pel 2011, el govern català s'ha sotmès a les preguntes de l'oposició a la sessió de control al Parlament de Catalunya. L'oposició ha aprofitat per criticar el que consideren uns comptes excessivament restrictius, i el president de la Generalitat els ha respost demanant-los responsabilitat per tirar-los endavant.

Artur Mas s'ha referit sobretot al PSC i els ha recordat que fa tot just un any CiU va fer possible l'aprovació del pla d'ajust del govern espanyol al Congrés. El president català ha assegurat, a més, que a les eleccions municipals del 22 de maig els catalans van castigar els socialistes per la seva "irresponsabilitat" i, en canvi, van avalar les retallades del seu govern.

Mas es troba amb Puigcercós


Després de la sessió de control, el president català s'ha reunit amb el president d'ERC, Joan Puigcercós, al Parlament mateix, per veure la predisposició dels republicans a fer costat al govern per aprovar els comptes. La trobada, que ha durat uns 45 minuts, arriba després del moviment del diputat del Grup Mixt Joan Laporta, que ha anunciat que votarà a favor dels pressupostos.

Amb aquest vot i una abstenció d'ERC, Mas en tindria prou per aprovar els comptes, però no sembla que la reunió hagi suposat un avenç. Una de les condicions que Esquerra havia posat per donar suport al govern era que no tirés endavant la reforma de l'impost de successions, reforma que justament el Parlament ja ha aprovat.

Puigcercós s'hauria avingut a establir negociacions amb el govern a partir d'un document de proposta d'ERC, però el líder republicà ha deixat entreveure després de la reunió que per ara l'acord és lluny.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut