Barcelona

Els indignats acordonen la plaça de Catalunya per evitar incidents en la celebració de la Champions

Nit sense incidents a l'acampada de Barcelona. Els indignats han aconseguit blindar la plaça de Catalunya de l'eufòria blaugrana. Ni els agents de la policia ni els brètols que han causat incidents de matinada han pogut entrar-hi. Els indignats, que han decidit prorrogar la seva protesta, han fet un cordó de seguretat humà que ha impedit que els incidents es colessin a l'acampada. Els manifestants han cridat consignes en contra de la violència.

Actualitzat
A la plaça de Catalunya, on els indignats temien que qualsevol aldarull els pogués perjudicar, no s'han registrat incidents. L'eufòria blaugrana s'ha contingut a Canaletes i els aldarulls posteriors s'han desviat cap al carrer de Pelai.

En un moment de la nit, grups de radicals han intentat camuflar-se entre els concentrats, però els manifestants han fet un cordó humà per evitar que hi accedissin. Els Mossos també els ho han impedit.

Cap a les cinc de la matinada, s'han acabat els incidents per la victòria del Barça i el campament ha tornat a la normalitat. Els indignats estan decidits a allargar la protesta tant com puguin. Dissabte, abans del partit de la Champions, van decidir en assemblea quedar-s'hi, per una àmplia majoria, com a mínim fins aquest diumenge.

En previsió de la victòria del Barça, els indignats van retirat tots els objectes que puguessin comportar algun risc, com ara bombones de butà, ganivets o altres materials.

Aliens a l'alegria blaugrana

Tant els feia que el Barça es jugués la copa d'Europa. Els indignats van fer una sorollosa i rítmica cassolada a l'hora que tocava. Els petards que anunciaven els gols del triomf no afectaven gens l'activitat a l'acampada. Tenien present el partit, però, sobretot, pels conflictes que els poguessin arribar en les celebracions posteriors. Havien decidit, en l'assemblea de dissabte a la tarda, recollir tots els estris i materials que fossin susceptibles de ser usats perillosament. També van treure els tendals de la zona per evitar que si es tiraven bengales es produïssin incendis.

Els indignats també van decidir protegir la plaça. En cadascuna de les entrades es van concentrar grups d'acampats per fer saber a qui volgués passar que la celebració de la victòria del Barça era més avall. No els hi negaven l'entrada, però els culers amb samarreta que es passejaven per la plaça semblaven turistes. A fora, anava arribant cada cop més gent i la festa es feia més gran i sorollosa. Els dos grups van acabar a tocar i per frenar l'efusivitat dels blaugranes els indignats van voler deixar ben clar el seu caràcter pacífic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut