Barcelona

Els indignats refan el campament i decideixen quedar-se a la plaça Catalunya malgrat la victòria del Barça

Més nombrosos, més pacífics i més indignats que mai. La càrrega policial ha esperonat l'acampada de Barcelona. Durant el vespre s'han aplegat 12.000 persones per donar suport a la protesta després de l'actuació dels Mossos d'Esquadra, que han provocat més de 120 ferits, dos dels quals estan ingressats a l'Hospital Clínic. Més de 400 de persones han passat la nit a la plaça de Catalunya. Una vetllada d'assemblea, de protesta i, sobretot, de reafirmació. Els indignats diuen que han perdut la por; demanen la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, i asseguren que no els mouran d'allà. De moment han decidit quedar-se a la plaça malgrat la victòria del Barça i han retirat tots els objectes de risc davant de la possibilitat que hi pugui haver enfrontaments derivats de la celebració.

Actualitzat
Lluny de dissuadir els concentrats, l'actuació policial a la plaça de Catalunya de Barcelona ha donat peu al moviment del 15-M i ha generat mostres de suport cap als indignats. Són més que mai i tenen ganes renovades de resistir.

Es queden a la plaça

Aquesta tarda, han convocat una assemblea per decidir què feien en cas que el Barça guanyi la Champions i hi haguès una celebració blaugrana a Canaletes, molt a prop d'on tenen els sacs de dormir. Les opcions eren abandonar la plaça mentre durés la festa, fer una celebració conjunta i tancar la plaça. Finalment, han decidit quedar-se, per una àmplia majoria, com a mínim fins aquest diumenge, i esperen que la celebració sigui pacífica.

Per això, han retirat tots els objectes que puguin comportar algun risc, com ara bombones de butà, ganivets, o d'altres materials. També estan traient els tendals de la zona per evitar que en el cas que es tiressin bengales es produïssin incendis.

Nit de multituds

Els indignats s'han llevat amb el dubte de la celebració, però també amb la satisfacció per la resposta de suport després de l'actuació policial. L'acampada de Barcelona ha viscut una de les nits més multitudinàries després de l'intent de desallotjament. Divendres al vespre, la plaça va quedar petita per a les 12.000 persones que s'hi van concentrar. D'aquestes, unes 400 s'han quedat a passar-hi la nit. Una vetllada intensa amb una lleugera pluja, por de noves càrregues i el campament a mig reconstruir, però amb la convicció de mantenir-se ferms.

L'assemblea nocturna a la plaça de Catalunya ha durat bona part de la nit. A part de les crítiques cap a l'acció policial i les reiterades demandes de dimissió del conseller Felip Puig, un altre dels temes principals ha estat la insistència en el fet que la protesta ha de continuar de forma pacífica.

Al matí, els acampats han reprès la seva activitat sense problemes. El primer que han fet és netejar la plaça.

Campament a mitges

Després de la intervenció policial, els joves s'han reubicat i han passat una nit més al ras. Han refet el campament, amb tendals que els han protegit de la tímida pluja de la nit. Els indignats asseguren que han perdut la por.

Aquesta nit a la cuina de l'acampada no tenien bombones de gas butà, una de les principals preocupacions de la conselleria d'Interior de cara a la possible festa blaugrana a Canaletes. Segons sembla, fins diumenge o dilluns els àpats hauran de continuar sent freds.

Tots els ferits, donats d'alta

La càrrega policial va acabar amb la xifra oficial de 121 ferits. Quatre han estat atesos a l'Hospital Clínic. Segons han confirmat fonts del centre a Catalunya Informació i Televisió de Catalunya, tots els ferits han estat donats d'alta.

Una cinquantena de persones s'han concentrat davant de l'hospital per donar el seu suport a un ferit i han tallat el trànsit en senyal de protesta.

L'operació tenia com a objectiu, segons el conseller d'Interior, Felip Puig, netejar la plaça i treure-hi tots els objectes perillosos, amb la vista posada a una possible celebració de la Champions. El síndic de greuges investigarà la intervenció dels Mossos i ha denunciat que durant la càrrega els agents no anaven identificats, com exigeix la llei. La majoria de partits catalans han criticat la intervenció policial a la plaça de Catalunya. Puig es defensa assegurant que hi ha hagut atacs i provocacions.

Suport arreu de Catalunya

Les concentracions de protesta contra les càrregues policials s'han reproduït en desenes de ciutats. A Girona, unes 800 persones van fer el trajecte entre la plaça de Catalunya i la seu de la Generalitat, on van cridar consignes en contra del conseller d'Interior i els Mossos d'Esquadra. A Tarragona, van sortir al carrer unes 500 persones.

També hi va haver "operació neteja" a l'acampada de Lleida, a la plaça de Ricard Vinyes, amb el balanç de deu persones amb contusions. Al vespre, més de 2.000 persones van participar en una de les manifestacions més grans que es recorden a la capital del Segrià. Durant tot el recorregut, la Guàrdia Urbana va escortar els manifestants. La marxa va acabar amb una encesa simbòlica d'espelmes. Els indignats també han tornat a la plaça. També són més que mai: 53 persones.

A l'acampada de la Puerta del Sol de Madrid, l'afluència també s'ha multiplicat. Els indignats han mostrat la seva repulsa portant flors contra la violència policial, una acció que també s'ha repetit a València. També hi ha hagut mostres de solidaritat amb flors i minuts de silenci a les acampades de Bilbao i Saragossa, entre d'altres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut