Rubalcaba rodejat de fotògrafs durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. (Foto: EFE)
Rubalcaba ha suspès la seva agenda electoral per estar al capdavant d'Interior. (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba no aclareix si hi haurà desallotjaments i diu que la policia actuarà en funció de les circumstàncies

La roda de premsa posterior al Consell de Ministres ha girat, pràcticament en la seva totalitat, al voltant de les acampades que han proliferat arreu d'Espanya en protesta per l'actual situació política i econòmica. Especialment a la qüestió de què pot passar aquesta mitjanit, després que la Junta Electoral decidís prohibir aquestes concentracions en una ajustada votació. El vicepresident del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha aclarit si la Policia Nacional desallotjarà o no la Puerta del Sol. Sí que ha explicat que les forces de seguretat actuaran en funció de les circumstàncies complint la llei amb tres principis: oportunitat, congruència i proporcionalitat.

Actualitzat
El vicepresident, Rubalcaba, ha dit que l'objectiu de l'executiu és fer complir la llei i garantir els drets i llibertats dels ciutadans. També ha ressaltat que les concentracions s'hagin desenvolupat de manera "absolutament pacífica" i ho ha qualificat de "tranquil·litzador".

Preguntat sobre la possible intervenció de la policia, ha afegit que actuaran en proporció i que per resoldre un problema no en crearan un altre, assegurant que "la policia no crea problemes, els resol".

Rubalcaba ha suspès els seus actes de campanya per fer un seguiment de les mobilitzacions. També ha explicat que està en contacte amb els responsables d'Interior del País Basc i Catalunya, amb qui, ha dit, s'intentaran coordinar els principis i fórmules d'actuació, malgrat que no ho ha pogut assegurar.


Anar al contingut