Nova York

L'advocat de la cambrera que va denunciar Strauss-Kahn nega que la relació fos consentida

La cambrera que ha denunciat Dominique Strauss-Kahn declara aquest dimecres davant d'un gran jurat per donar la seva versió dels fets. L'advocat de la víctima, una dona d'origen africà de 32 anys i vídua, ha desmentit categòricament que el que va passar a la luxosa habitació de l'hotel fos consentit, tal com han apuntat els advocats del director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI). Per la seva part, a França, on Strauss-Kahn tenia un brillant futur polític, cada vegada s'estén més l'opinió que Strauss-Kahn ha estat víctima d'un complot.

Actualitzat
Divendres tindrà lloc la pròxima vista per l'acusació d'abús sexual i violació que pesa sobre Dominique Strauss-Kahn, que espera pacientment a la presó. I mentrestant, la batalla entre advocats ha començat.

Tot apunta que les proves d'ADN confirmaran que hi va haver algun tipus de contacte físic entre Dominique Strauss-Kahn i la cambrera de l'hotel. Davant d'aquesta previsió, els lletrats del director de l'FMI han filtrat que va ser una relació consentida.

Jeff Shapiro, l'advocat de la víctima, ha respost als seus contrincants de manera contundent. "No hi va haver res en cap aspecte, en aquesta trobada entre aquesta jove i l'acusat, que fos remotament de mutu acord o que pugui ser considerat com a consentit, tant si parlem de contacte físic com de sexual". La dona afirma que ignorava completament qui era l'home que ocupava la suite i, per tant, la seva rellevància. Així doncs, la tesi d'una maquinació queda descartada. "Deixi'm que li digui què és extraordinàriament injust en aquest procés: la defensa està intentant acusar la víctima, i ella no pot sortir a parlar perquè és la víctima d'un delicte sexual."

L'advocat ha explicat que la víctima és una immigrant amb papers procedent de la capital de la República de Guinea, Conakry, una viuda que necessita el sou per mantenir-se a ella i a la seva filla.

La dona declararà davant d'un gran jurat, que decidirà si ha proves per acceptar l'acusació del fiscal, i ho farà en un indret i a una hora que no s'han revelat. I és que, en casos de dones agredides, regeix un estricte protocol de protecció de la identitat, i més encara a la Unitat de Víctimes Especials de la Policia de Nova York, que va tapar amb una manta la cambrera quan sortia d'identificar Strauss-Kahn a la comissaria.

D'altra banda, al front polític, el secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, ha afirmat que Strauss-Kahn ja no està en disposició de dirigir l'FMI. Les acusacions sobre Strauss-Kahn es veuen d'una altra manera a França, el seu país, on el 57% dels francesos consideren que el director de l'FMI és víctima d'un complot, segons un sondeig difós per diversos mitjans de comunicació francesos. Els seus companys del Partit Socialista francès han reivindicat la presumpció d'innocència de Strauss-Kahn i han criticat el tractament mediàtic del cas.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut