Teheran

Un tribunal iranià ajorna la sentència que ha de deixar cec un home

El poder judicial iranià ha ajornat l'execució de la sentència contra un jove iranià condemnat a ser cegat per haver llençat àcid contra la cara d'una companya de facultat, i frustrat amor, i haver-la cegat i desfigurat. D'acord amb la declaració de la família del condemnat, de 29 anys, la decisió s'ha pres davant l'expectació aixecada entorn del cas i entorn de l'hospital on s'havia d'executar el càstig, al qual, des de primera hora del matí d'aquest dissabte, s'han acostat nombrosos mitjans de comunicació.

Actualitzat
Fins al centre mèdic de la judicatura també s'ha acostat la víctima, Ameneh Bahrami, que esperava l'aplicació definitiva d'una sentència que va ser dictada en ferm a principis del 2009. L'agressor, però, s'ha quedat a la presó. La víctima insisteix que desitja que s'apliqui la pena perquè no té garanties que l'agressor passi tota la vida a la presó.

Ceguesa per una agressió passional

La jove estudiant va perdre la vista després que el seu company d'universitat, segons sembla decebut perquè ella havia rebutjat la seva petició de matrimoni, li va llançar àcid sulfúric sobre el rostre. Els fets van passar el 2004.

En aplicació a la del talió, l'home ha de rebre deu gotes de la mateixa substància a cada ull.

La dona va viatjar fa mesos a Espanya per intentar salvar la visió d'un dels seus ulls, però els metges que la van atendre a Barcelona no van poder evitar que quedés cega.

El culpable ha reconegut haver comès el crim per amor i ha assegurat que "quan li vaig demanar la mà em va dir que s'anava a casar amb una altra persona i vaig pensar a llançar-li àcid a la cara perquè el seu nòvio la deixés".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut