Madrid

Els partits catalans, el PSOE i el PP suspenen els actes electorals d'aquest dijous com a mostra de suport amb Llorca

Aquest dijous no hi haurà actes de campanya electoral a Catalunya i tampoc n'hi haurà del PP i del PSOE a tot l'Estat. La suspensió de la campanya durant 24 hores és una decisió que han acordat tots els partits en solidaritat amb les víctimes dels terratrèmols a Llorca. Així doncs, els caps de campanya van acordar que no hi hauria actes ni dels candidats municipals ni dels líders dels partits a Catalunya.

Actualitzat
Com a mostra de condol amb les víctimes dels terratrèmols de Llorca, el PSOE, PP i els principals partits catalans han suspès els actes de campanya electoral previstos per aquest dijous. Tanmateix, alguns dels candidats, com l'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, han mantingut les trobades que tenien previstes amb els mitjans de comunicació. D'aquesta manera, ha pogut participar en el xat electoral per al 3cat24 i a l'entrevista a "Els matins" de TV3.

Aquest dimecres al vespre el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy, ja van acordar en una conversa suspendre els actes de les formacions que encapçalen pels sismes de Llorca. Poc després, CiU adoptava la mateixa decisió, tot i que no s'ha sumat explícitament a l'acord entre PSOE i PP. I finalment, s'hi han adherit les altres formacions catalanes.

El vicepresident primer del govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i la ministra de Defensa, Carme Chacón, es desplaçaran aquest dijous a la regió de Múrcia per conèixer de primera mà els efectes dels terratrèmols. Mariano Rajoy també ha anunciat la seva intenció de desplaçar-se a Llorca.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut