Evacuats de la zona de Fukushima visiten, protegits, casa seva. (Foto: Reuters)
Evacuats de la zona de Fukushima visiten, protegits, casa seva. (Foto: Reuters)
Tòquio

Tepco demana ajuda al govern nipó per poder fer front a les indemnitzacions per Fukushima

L'empresa Tepco, operadora de la central de Fukushima, ha demanat oficialment ajuda de l'estat japonès per fer front als costos i els problemes de finançament derivats de l'accident nuclear de l'11 de març. L'empresa argumenta que les dificultats financeres podrien obstaculitzar no només el pagament de les indemnitzacions als afectats, sinó també el subministrament d'electricitat a l'àrea de Tòquio.

Actualitzat
L'empresa que gestiona la central nuclear de Fukushima, Tepco, encara no ha fixat la xifra de les compensacions per als afectats per un dels accidents nuclears més greus de la història, un accident que ha provocat l'evacuació d'almenys 80.000 persones. Tot i això, alguns experts parlen de més de 60.000 milions d'euros.

Tepco ja va anunciar que retallarien el sou a la meitat als membres del consell d'administració, i entre un 20% i un 25% a la resta de treballadors, però, tot i això, assegura que no en té prou per fer front a la situació. És per això que ha demanat oficialment ajut econòmic a l'estat nipó.

Per la seva banda, L'executiu de Tòquio insisteix que si bé Tepco és la responsable de pagar aquestes indemnitzacions, el govern s'ha d'assegurar que els evacuats les rebin.

Primera visita a casa seva


La petició arriba mentre els treballs a la central per intentar refrigerar els reactors continuen i el mateix dia que un grup d'un centenar de veïns de la zona de seguretat al voltant de la central han pogut fer la primera visita a casa seva des de l'accident. Només s'hi han pogut estar un parell d'hores, i han hagut de protegir-se el cos per evitar la contaminació.

El govern i Tepco calculen que en el millor dels casos trigaran nou mesos a poder tornar a casa.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut