Barcelona

El judici al gendre dels Tous comença amb la constitució del jurat popular

El judici pel "cas Tous" ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona, tot i que només hi ha hagut temps per fer la selecció del tribunal popular que s'encarregarà de jutjar el gendre dels coneguts joiers, Lluís Corominas, acusat d'homicidi. S'enfronta a una pena de fins a catorze anys de presó per haver mort un home que presumptament havia entrat a robar a casa dels Tous, a Sant Fruitós de Bages. El jurat popular, integrat per 9 persones i 2 suplents, serà qui decidirà si Lluís Corominas n'és culpable o no. L'acusat afronta una petició d'onze anys de presó per part de la fiscalia i de catorze per l'acusació particular. La defensa, en canvi, en demana l'absolució, al·legant legítima defensa.

Actualitzat
Aquest dilluns ha començat el judici a Lluís Corominas per homicidi, tot i que la primera sessió només ha servit per constituir, durant 5 hores, el jurat popular que haurà de decidir si el gendre dels Tous és culpable o no. Fa poc més de quatre anys, l'acusat es va dirigir a casa dels joiers alertat pels guardes de seguretat, que havien detectat dues persones a l'interior de la finca familiar. Feia només tres dies, la família ja havia patit un suposat intent de robatori i sospitaven que els desconeguts tenien les mateixes intencions.

Les càmeres de seguretat de la casa mostren Corominas sortint del cotxe armat amb una pistola i com s'apropa al cotxe dels ocupants i dispara dos trets. Un dels dos assaltants va morir, i el mateix Corominas va reduir l'altre fins que van arribar els Mossos d'Esquadra.

L'acusat afronta una petició d'onze anys per part de la fiscalia i de catorze per l'acusació particular, que al·lega que Corominas va actuar amb abús de superioritat i recorda que els ocupants del vehicle anaven desarmats i eren fora de la residència dels Tous.

La defensa sol·licitarà l'absolució del seu client i considerarà com a eximent que va actuar en legítima defensa i sota una por insuperable a causa de l'alarma de robatoris i el context de nervis que va viure.

Lluís Corominas ja va passar tres mesos a la presó però en va sortir després de pagar una fiança de 150.000 euros. També va pagar 150.000 euros per indemnitzar la família del mort. El segon presumpte assaltant va passar un temps a la presó, però també en va sortir sota fiança i va fugir del país.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut