Surt de la presó biscaïna de Basauri l'històric etarra Jon Agirre Agiriano després de 30 anys

L'etarra Jon Agirre Agiriano, de 69 anys, ha sortit de la presó biscaïna de Basauri després de 30 anys de condemna, el màxim permès pel Codi Penal pel qual va ser jutjat. Agiriano era a Basauri per qüestions de salut i va ser empresonat per tres assassinats. És un dels 5 etarres veterans que havien de sortir de la presó entre l'abril i aquest mes de maig.

Actualitzat
Agirinao va ser detingut el 1981 i s'ha passat tres dècades entre reixes després que se li ha aplicat la "doctrina Parot". No és el cas d'Antonio Troitiño, que en va sortir ara fa unes setmanes i encara no ha estat localitzat, tot i que se'l busca per reingressar-lo a la presó perquè hi compleixi més anys, precisament en aplicació d'aquesta doctrina, que dificulta els beneficis penitenciaris que permeten reduir les condemnes.

Es tracta del segon pres etarra que ha complert més temps ininterromput de condemna després de José María Sagarduy, àlies "Gatza", que va sortir de la presó el passat 13 d'abril després de 31 anys de presó.

Agiriano va començar a col·laborar amb ETA el 1979 dins del "comando Iharra" i va participar en diversos atemptats a Guipúscoa.


Anar al contingut