Exàmens de nivells de radiació a Hitachi (Foto: Reuters)
Exàmens de nivells de radiació a Hitachi (Foto: Reuters)
Tòquio

TEPCO espera refredar en tres mesos els reactors de Fukushima i en nou estabilitzar la central nuclear

La crisi nuclear al Japó estarà sota control a finals d'any, segons TEPCO, l'empresa gestora de la central de Fukushima. Així ho han confirmat portaveus de l'empresa arran de la petició del primer ministre japonès, Naoto Kan, que va demanar un calendari d'actuació per controlar la crisi. TEPCO ha informat que espera reduir els nivells de radiació d'aquí a tres mesos, i que pretén refredar els reactors en un període de nou mesos.

Actualitzat
El pla estableix dues etapes. En la primera, de tres mesos, podran ser refredats els reactors nuclears i les piscines de combustible. 

En una segona etapa, d'entre sis i nous mesos, els reactors seran estabilitzats per complet, d'acord amb el programa presentat per TEPCO.

Clinton, al Japó

La secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, ha arribat a Tòquio en una curta visita oficial de tot just unes hores per mostrar la solidaritat del seu país amb els esforços de reconstrucció del Japó. Clinton s'ha reunit amb el ministre japonès d'Exteriors, Takeaki Matsumoto, per reafirmar la fortalesa de l'aliança entre el Japó i el seu país.

I és que en l'anomenada "operació Tomodachi" els Estats Units han mobilitzat més de 20.000 militars dels prop de 50.000 que tenen al Japó, a més de 160 avions i 20 bucs, perquè efectuïn tasques de rescat dels damnificats pel tsunami.
Anar al contingut