Madrid

El Suprem rebutja el recurs de Sortu per anul·lar la prohibició d'inscriure's al registre de partits

El Tribunal Suprem ha acordat per unanimitat no admetre l'incident de nul·litat presentat per sortu contra l'acte que va prohibir la seva inscripció en el registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior. El tribunal notificarà aquest divendres la provisió a Sortu, que tindrà un termini de 30 dies per recórrer al Tribunal Constitucional i demanar empara.

Actualitzat
El pròxim dilluns 18 d'abril finalitza el termini de presentació de les candidatures que podran participar a les eleccions del 22 de maig. Amb tan poc marge, sembla difícil que el Constitucional pugui resoldre el recurs d'empara de Sortu a temps perquè la formació abertzale pugui participar als comicis.

Sortu va presentar l'incident de nul·litat perquè considera que l'acte en el qual la Sala Especial va acordar prohibir-ne la inscripció en el registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior, vulnerava, entre altres, el dret a la lliure creació de partits polítics.

Els 16 magistrats de la sala 61 del Suprem consideren que les qüestions plantejades per Sortu en aquest incident de nul·litat ja van ser resoltes en l'acte que prohibia la seva inscripció. La decisió estimava les demandes de la fiscalia i de l'advocacia de l'Estat contra la formació davant el risc que esdevingués una via de finançament per a ETA.


Anar al contingut